Sia-ripp olle üks ravimifirmade ülespuhutud värk (3)

Tea, on`s see sügisese pimeda aa viga, aga inimesed lähtvad igal pool kogu aeg kuidagid närvilisemaks. Igat sorti vandenõu-teooriatega tullasse lagedale. Näiteks sia-ripp olle üks ravimifirmade poolt ülespuhutud värk. Aga olete kuuln, et sia-ripi vaktsiin olle üks uus ja kange bioloogiline relv, misega tegelikult tahetse inimsugu vähenda?

Kis vandenõuteooriatest üle oo, see soab väga easte nii raadiust kut televiisurist kut ajalehest teada, mismoodi peaks ripiga umber köima või köimata jätma.

Üleilmaliste vandenõuteooriate kõrva soab panna kohjapeased Muhu vandenõuteooriad. Küll köib jutta, mismoodi keegid nüüd valla võimukangi juures hakkab toime panema karmi kättemaksu-aktsiooni selle ülekohtu eest, mis taale kunagid tehtud oo. Küll reagitse, kuidas kõik akkab sii nüid ikka tükkis teisiti olema, sest uudel nägudel – vot võimu oo taris näidata. Nõnna et muhulased, oidke omad piip ja rillid, nüüd akkate alles nägema, mismoodi päriselt elu köib! Ühe kadun vanamehe viiti “mis me ikka veel näeme…”. Aeg näitab, on`s äkist irmul lihtsalt suured silmad…

Hellamaa külakeskuses soab voadata kangeste uhked ristpistetehnikas Muhu tekkide väljapanekud. Külakeskus oo inimestele avatud iga päe peale pühabese päeva. Lahti olemise kelluaad oo esmaspe, teisibe ja neljabe 9–18 ja kessiku, reede ja laupa 9–15.
Selle nädali laupa tuleb Hellamaa külakeskuses loasipäe ehk, kis aru ep soa – eesti keeles klaasipäev. See akkab omingust kellu 11 peale. Loasipäeva roames pakub koolitust Ülle Kull OÜ Hansaklaasist.

Töötubadest oo kirjas sõuksed värgid nagut tiffany algajatele, tiffany edasijõudnutele, mosaiigitehnika ja loasi-maal. Hindade kohe küsi külakeskusest või loe Muhu kodulehelt. Kis tahab mitme asjaga tutvust tiha, sellele tehtade hinna-alandust. Veel soab oma nime sõnna moekale päevale kirja panna, et siis koolitaja teab, kui palju ta tööde-tegemise jaoks varandust seltsi peab vädama. Kohjapeal soab omale juure osta loasi ja kõiki teisi materjale kojo seltsi. Kena pimeda-aal nikerda. Kis ostab, soab lisaks üllatuskingituse.

Liival Muhu noortekeskuses oo paergus nähe Vormsi ja Leisi noordega kohtumise pildid, Vormsi-noorde Ahvenamaal köimise materjalid ja kolme noore kunstniku ühisnäitus. Muhust oo piltidega Mariliis Vaht ja Koit Simso, Vormsilt Kadri Sukko.
Selle kuu lõppus tehasse Muhus mõni ühine ettevõtmine Muhu valla ja Juu Jääb festivaliga koostöös. Esteks oo loanid sedaviiti, et 28. novembril kellu15 oo Muhu põhikooli saalis New Yorgi mustkunstniku Marco Frezza show ja Piiril õhtast kellu 9 disku. 29. novembril oo I advendi kontsert, kus laalab ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhatamise all.

Teisibe olli mardipäe, terit kõikidele, kis santimas köisid! Kui vanasti rallisid mardilaupa santida änamaste mehed, siis nüüd köivad rohkem lapsed joosmas. Vahepeal võis juhtuda koa sedaviiti, et pisiksed mardid tullid suure mürinaga tuppa ja jähid sõnatult santsu ootama. Nüüd tehasse vähemaste maakoolides selgeks, mõuksed nee mardid üldse olema peaksid. Peale selle, et nee oo justkut esivanamate hingede kehastused, toovad nad õnnistust peretele ja majapidamistele.

Tavade järele oo mardid pahupidi kasukatega irmsad mustad kogud. Kui mõne voasta eest soomlased Eurovisiooni võitsid, voatas üks pisike tüdrik seda esinemist suu ammuli ja lõpuks ütles asjast oma arvamise – mardid! Eurovisiooni “mardid” said omale andamiks peavõidu. Meite martidele pakuti vanaste liha, verikäkka, tanguvorsti, karaskid ja hernid. Paergus jääksid santijad tõenäoliselt väga pitkade nägudega, kut sa nende sansukotti pool seapead sokutaksid. Ikka vekki või mõni küpsetis, raha köib koa iaste…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)