Kihelkonna palkas Aardami oma uueks vallavanemaks (27)

Kihelkonna palkas Aardami oma uueks vallavanemaks

UUS JA VANA: Kihelkonnal on moeks saanud tuua vallavanemad väljastpoolt. Jüri Saare (paremal) ametiaeg sai just läbi, eile usaldas volikogu vallajuhtimise ohjad senise Orissaare vallavanema Raimu Aardami kätte.
Foto: Peeter Kukk

Eile otsustas Kihelkonna vallavolikogu kaheksa poolthäälega üheksast valida vallavanemaks senise Orissaare valla juhi Raimu Aardami, kes oli ka ainus kandidaat. Aardam on Orissaare valda juhtinud alates 1991. aastast, mil temast sai alevikuvanem.

Raimu Aardami esitas Kihelkonna vallavanema kohale volikogu aseesimees Karl Teär. Lähtudes Kihelkonna valla põhimäärusest oli vallavanema kandidaadil võimalus tutvustada end ja oma seisukohti 15 minuti jooksul ning igal volikogu liikmel luba esitada kandidaadile kolm küsimust.

Ainsana kasutas seda võimalust Aivar Kallas, kes tundis huvi, kas Raimu Aardam jahimehena lubaks metssigu küttida ka püünisaedade, valguse või öösihikuga. “Aedikud on massimõrv,” oli Aardami kindel seisukoht, seevastu valgusega metsanotsude vastu võitlemist ta pooldas. Aardami sõnul tuleks ennekõike siiski kaaluda, kas metssigade suure arvukuse tõttu Kihelkonna vallas ei oleks mõttekas tuua jahimehi sisse hoopiski mujalt – et kaitsta oma inimesi metsloomade eest.

Kihelkonna vallavanemaks saades lubas Aardam kõige olulisemaks pidada inimest – olgu see siis laps, tööinimene või inimene, kes vajab hooldamist.
“Ehkki maakonnas puudub ühtne hoolekandesüsteem, võiks Lääne tiiva hoolekanne tulla just Kihelkonnale,” arvas ta, tuues hea näitena Muhusse koondunud maakonna “Ida tiiva” hooldekeskuse.

Aardami sõnul tuleks enam kasutada kohalikku loodusrikkust – olgu selleks siis mets või meri. Võrreldes Orissaaret ja Kihelkonnat, märkis Aardam, et erinevus on suur – kui Orissaare valla pindala on 163 km2, siis Kihelkonna on küll suurem – 246 km2 –, kuid elanike arv on vastupidine – Orissaares üle 2000 ja Kihelkonnal üle 800.

Aardam kiitis ka oma eelkäijat Jüri Saart, kes tegeles nii bussiliikluse küsimustega kui ka hoolitses uue kultuurimaja valmimise eest. “Loodetavalt on Kihelkonna valla lipp esindatud ka järgmistes laulupeo rongkäikudes,” sõnas ta.
Jüri Saar, kes on nüüd ametis oma koduvalla Pihtla vallajuhina, kinkis volikogu esimehele Rene Reinsoole haamri, öeldes, et temal endal läinud seda 2,5 aasta jooksul Kihelkonnal vaja vaid ühel korral.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)