KG teeb endale tervisliku suveniiri

KG teeb endale tervisliku suveniiri

TERVIS KG-ST: Selliseid teepakke hakatakse suveniiridena kinkima kooli külalistele.
Foto: Peeter Kukk

Kuressaare gümnaasiumi tervisenõukogu tegutseb selle nimel, et kool oleks ka tervist edendav kool: näiteks lõppes alles hiljuti ülekooliline ravimteede korjamise konkurss. Tee võib edaspidi saada kooli suveniiriks.

Kevadel välja kuulutatud konkurss, mis andis õpilastele aega suvel ravimtaimi korjata ja nendest sügisel omanäolisi teesegusid valmistada, tõi kokku üle kümne erineva teesordi. Konkursil osalenud teed on välja pandud teise korruse vitriinis, kust praegu vaatavad vastu sellised meistriteosed nagu KG Megamix, mille silt lubab, et ei ole asju, mille vastu see tee ei aitaks, või Tugikeskuse Turgutav Tõmmis, mille autorid on õpetajad ning mis toovat puna palgele ja panevat silmad särama.

Kuna tegu oli konkursiga, valiti välja ka kolm võiduteed: 11.c klassi tehtud Endel Tetli Pendel, 12.d Nupp Nokib ja 10.c Vabadus, Ilu, Tõde. 10.c klassi õpetaja Kaja Puck tunnistas, et õpilastel kulus terve pikk õhtu selle peale, et leida parimad segud. Kokku saatis 10.c võistlustulle neli erinevat teed. “Meil oli hästi palju teepakke laual ja muudkui proovisime,” meenutas õpetaja Puck.

Nende klassi konkursil äramärgitud tee sisaldab järgmisi koostisosi: nõges, mis kõrvetab valusalt nagu tõde, meliss, mis teeb ilusaks nii seest kui ka väljast, ja piparmünt, mis annab vabaduse tegutseda.
Tervisenõukogu juht Sirje Metsküll rääkis, et konkursist arenes välja sügavam idee. Nimelt on nüüd plaanis pakkida teesegud käsitööringi õpilaste õmmeldud ja tikitud kotikestesse ning pakkuda need siis välja KG suveniirina. Teekotikesi saab edaspidi kinkida kooli külalistele või auhindadeks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)