Silmakliinik teenindas 150 saarlast (8)

Silmakliinik teenindas 150 saarlast

SILMAD KORDA: Optometrist Jaak Uustalu ütleb, et põhiline probleem, millega mobiilsesse silmakliinikusse pöördutakse, on soov kontrollida nägemist – kas on vaja prille või mitte ning kui on vaja, siis milliseid. Optiprof Estonia OÜ on tegutsenud 15 aastat ja liigub ringi ka naabermaades.
Foto: Peeter Kukk

Saaremaal kümnes kohas peatunud mobiilse silmakliiniku Optiprof Estonia OÜ bussi külastas ligi 150 inimest.

“Esimest korda käisin ja ma olen väga rahul. Niivõrd hea teenindus ja nii hea meel on, et see buss siia tuli,” kiitis just bussist väljunud Maret Soorsk. “Ma tahtsin nägemist kontrollida – mu emal on kae, vend läheb kaega operatsioonile ja mina tunnen ennast n-ö ohustatud liigina. Ja peangi tundma – ma sain sellele siin vastuse –, aga praegu midagi ohtlikku ei ole. Asi on kontrolli all,” lausus ta.

Bussi kiirustav Vika Viss ütles, et külastab Optiprofi silmakliinikut samuti esimest korda. “Mul läksid ühed prillid katki ja silmaääred on punased.”
Kuressaares Kitzbergi tänava parklas seisvas bussis kliente vastu võtnud optometrist Jaak Uusküla ütles, et üllatavalt palju inimesi tuli vastuvõtule. “Novembrikuu on nägemise seisukohalt kõige halvem kuu, sest on pime, lund veel pole, aga tahaks hästi näha,” märkis ta.

Uusküla sõnul pöörduvad saarlased silmakliinikusse enamasti nägemise kontrolliks ja kui silmadega tundub midagi kahtlast lahti olevat. Enamik külastajaid on optometristi sõnul vanemad inimesed.
Kui inimesel on probleem teada – mingid haigused, näiteks diabeet, või kui on probleeme silmarõhuga, peaks Uusküla sõnul silmaarsti juures kontrollis käima kord aastas, optometristi juures kord kahe-kolme aasta tagant. “Ega nägemisteravus väga tugevalt muutu. Enamasti hakkavad probleemid tekkima vahemikus pärast 43. eluaastat kuni 53-ndani. Selles eas on nägemisteravus suhteliselt kiire muutuma,” lisas ta.

Millest on tingitud silmakliiniku suur populaarsus, ei osanud Uusküla arvata. “Aga väga hea meel on, loodame, et inimestele meeldib, aitame nii palju kui võimalik. Kui nüüd mina ei saa aidata või on selline kiire probleem, siis saadan kohe edasi silmaarstile. Täna näiteks ühel inimesel oli silmarõhk kõrge ja suunasin ta kohe edasi,” lausus Jaak Uusküla.
Silmakliinik peatub ainult nendes kohtades, kus inimesed on end eelnevalt registreerinud. “Seega kui meie reklaamleht teile koju tuleb, siis tuleks helistada antud numbril ja registreeruda,” selgitas silmakliiniku registraator Marju Uusküla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 295 korda, sh täna 1)