Kuressaares avati positiivse filosoofia kohvik-pood Sadhu (8)

Kuressaares avati positiivse filosoofia kohvik-pood Sadhu

OOTAME KLIENTE: Kohviku üks omanikest, naerusuine ja sõbralik Kärt Mansberg on valmis külastajaid teenindama.
Foto: Peeter Kukk

Kuressaares Lossi tänav 5 ootab külastajaid uus kohvik-pood Sadhu.

“Oleme suured idamaise positiivse filosoofia sõbrad, Sadhu on rändurmunk kauges idas ja ta kannab alati hästi värvilisi rõivaid. Teistpidi tähendab see sõna hindi keeles rahulikku, sõbralikku väljundit, nii et see sobib kohviku nimeks ka,” rääkis üks kohviku omanikest Toomas Leis.

Lisaks kohvile ja korralikule menüüle pakutakse Sadhus ka kudumeid, mida kaasa osta saab. Mitte traditsioonilisi kodukootud Muhu kampsuneid, pigem urbanistlikke asju. Müüakse ka muid riideid, aksessuaare ja kodus tarvilikku kaupa.
“Me ei ole niivõrd suur massitoitlustaja või suur pubi, vaid tahaksime pakkuda natuke vaheldust ja sotsiaalset suhtlemiskeskkonda. Kõik omanikud on kohvikus kogu aeg esindatud, kliendid saavad nendega rääkida, nagu on mujal maailmas,” ütles Leis.

Kohviku omanikud, Toomas Leis koos abikaasa Angela Rosenthaliga ja naise sõbranna Kärt Mansbergiga arvavad, et selline koht sobib Saaremaale vastu pimedat ja külma aega hästi.
Talvel on kohvikus 24 kohta, suvel avatakse tagahoovis veel terrass, kus päike paistab Leisi sõnul just õige nurga alt. Sinna pannakse kasvama ürdid ja lilled.

Nimi Sadhu tuleneb Leisi sõnul ka sellest, et abikaasa Angela hakkas tegema selliseid naturaalsest jämedast kiust mütse, mis nii neile endile kui ka sõpradele väga meeldisid. “Läks jube populaarseks, kõik tahtsid saada. Siis mõtlesime, et äkki tuleb veel lahedaid ideid ja arendame asja edasi ja tekkiski idee, et paneks sellele rõivaasjale kaubamärgi Sadhu ka külge,” rääkis Toomas Leis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 188 korda, sh täna 1)