Aasta isaks kuulutati Peeter Paomees (2)

Aasta isaks kuulutati Peeter Paomees

VANAISA PEETER: Peeter Paomees koos tütretütar Epp Kristel Tuisuga.
Foto: Peeter Kukk

Eilsel tänutseremoonial Kuressaare linnuse kapiitlisaalis jagati õnnitlusi tänavusele Saaremaa aasta isale, kelleks seekord valiti Pihtla vallas Reekülas elav kolme tütre isa Peeter Paomees. Aasta isa võttis vastu õnnitlusi ja kingitusi, mida sai nii palju, et ta ei kujutanud pärast hästi ette, kuidas need kõik lossist minema toimetada.

Aasta isa valis Naiskodukaitse juba kolmandat aastat järjest, seekord oli kandidaate kokku üheksa. Organisatsiooni juhi Rita Loeli sõnul esitati osa kandidaate veel siis, kui valik oli juba langetatud. Loel lisas, et üks ümbrik jõudis postiga pärale alles üsna hiljuti ning jääb seetõttu järgmisel aastal avamist ootama.

Tema sõnul olid tänavused kandidaadid nii tublid, et järgmised seitse aastat võiks nende seast suisa pimesi kellegi välja valida ja olla kindel, et tiitel läheb õigele inimesele.
Aasta isa valimise kohta rääkis Rita Loel, et eesmärgiks on tähele panna pereväärtusi, armastust ja hoolivust. “Meie võimuses pole esile tõsta kõiki tublisid emasid ja isasid, aga saame teha nii, et avaldame austust ühele ja seeläbi kõigile.”

Aasta isa kuulutas välja maavanem Toomas Kasemaa, kes koputas meeste südametunnistusele, et need mõtleksid sellele, mida tähendab isa roll, sest seda kohust tuleb täita auga.
Eilsel tseremoonial tunnistati ametlikult aasta isa valimiste patrooniks Tarmo Kõuts, kes piduüritusel rõhutas, et ühelgi rahval ei ole tulevikku järeltuleva põlveta.
Kõuts avaldas lootust, et aasta isa valimine kestab seni, kui on neid, kes isa nime väärivad.
Üheskoos tähelepanu keskmes olnud Peeter Paomehega sai palju õnnitlusi ka tema abikaasa Eevi, sest raske on olla hea isa, kui kõrval ei ole head ema.

Peeter Paomehe vanim tütar Piret rääkis kohaletulnuile südamlikult, kuidas isa on suurepäraselt hakkama saanud oma nelja naisega. Selle taga on tema sõnul tohutu kuulamisoskus ja oskus kompromisse saavutada. Isa on oma tegudega tütardele alati eeskujuks olnud. Peeter Paomees tänas kõiki õnnitlejaid ja oma abikaasat, kes üle 30 aasta tagasi ütles jah-sõna ning on olnud tütardele heaks emaks. Lisaks avaldas ta arvamust, et tegelikult on palju isasid, kes väärivad sama tiitlit ja austust.

Aasta isal oli ka sõnum teistele isadele: “Kui vähegi võimalik, püüdke sättida asju nii, et oleksite laste jaoks alati olemas.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 134 korda, sh täna 1)