Juhtkiri: Lavkamehe ring (7)

Juhtkiri: Lavkamehe ring

 

Samal ajal kui linnaproua suure kaupluseketi poes valib viie sordi punase kala vahel, vurab kuskil ringi kauplusauto. Või siis lavkamees, nagu rahvas teda kutsub. Tema kaup on aus ja vajalik. Kindlasti vajalikum kui osa ketipoodide kaubast on. See, mis hapuks läheb ja prügikasti lendab.

Nii kaua kui vajatakse lavkameest, nii kaua on maal ka elu. Mitte seda kaasaegset maaelu, kus uhked autod õues, robotlüpsiga laudad ja helikopteriplatsid karjamaal. Vaid sellist päris ehedat maaelu, millest meil pea igaühel on oma mälestus ja arusaam.

Lavkamehe ring jääb kahjuks aina lühemaks. Midagi pole teha. Elu on juba kord selline. Aga seni, kui sind vajatakse, anna gaasi, lavkamees!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)