Linnavalitsus otsib rohtu parklapidutsejate vastu (1)

Linnavalitsus otsib rohtu parklapidutsejate vastu

Pilt on illustratiivne.
Internet

Kuressaare linnavalitsus üritab lähemate kuude jooksul leida lahendust Kuressaare Uue tänava elanike probleemile, jõudes eile koos ettevõtjatega otsusele, et kultuurikeskuse parklas tuleb parandada valgustust ja seada kesklinna üles ka turvakaamerad.

Uue tänava elanikud teavitasid oktoobri lõpus linnavalitsust, et olukord kultuurikeskuse parklas pole sugugi paranenud, ja saatsid ülevaatliku kirja avaliku korra eeskirja rikkumisest. Näiteks pidas inimene, kelle külalised olid lärmi ja müra tõttu üles ärganud, ise parklas poolteist tundi korda, et tagada teistele öörahu.

Lõhuti piirdeaed

“Parkla oli täidetud autodega, mitmes kohas olid autode vahel 10–20-liikmelised seltskonnad, ringi käisid pudelid, purgid, tetrapakendid, muusika mängis, toimus elav arutelu,” kirjutas Uue tänava elanik, lisades, et üks auto, kust valju muusikat kostis, sõitis parklasse koguni politseimasina sabas. Lisaks kõigele lõhuti ühel nädalavahetusel ka ühe elaniku kinnistut piirav aed.

Linnapea Urve Tiidus kohtus eile ööklubide, turvaettevõtete ja politsei esindajatega, et ühiselt leida lahendus kultuurikeskuse parkla probleemile, kus klubikülastajad ja autodega parklasse kogunenud noored nädalavahetustel lähedal elavate linnaelanike öörahu rikuvad.
Leiti, et kultuurikeskuse parklas tuleb parandada valgustust ja kesklinna piirkonda üles seada kolm turvakaamerat. Kaamerate soetamist ja paigaldamist finantseerivad ettevõtjad.

Koostöö tõhusamaks

Samuti leppisid Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik ja ööklubide esindajad kokku, et tulevikus peab koostöö politsei ja turvameeste vahel veelgi efektiivsemaks muutma, et rahurikkujaid korrale kutsuda.

Uue tänava rahvale tundub aastaid kestnud olukord aga üsna lootusetu ja nemad enam eriti selle paranemisse ei usu. Eriti raske on und saada just nädalavahetustel, kui on ilusad sügisilmad.
Uue tänava elanikud on Oma Saarele öelnud, et kui klubid on kinni, siis on rahu majas, ja kes on klubidele andnud loa tegutseda hommikuni, peaks kindlustama ka öörahu linnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)