Kommitootja Urmas Velleste murdis töötajatele antud lubadust (8)

Kuigi Lehmakese-nimeliste kommide tootmise Saaremaale tooja Urmas Velleste lubas pärast eelmisel nädalal ilmunud ajaleheartikleid töötajaile ja ka Kadi raadio kuulajaile, et tuleb selle nädala kolmapäeval oma palgata jäänud töötajatega kohtuma, jäi tal ka see lubadus täitmata.

Eile südapäevaks kogunes endise Nasva Pagari ruumides asuvasse kommitsehhi viis endist töötajat, kes olid viimased lahkujad siinsest Viru Kaubanduse nime all tegutsenud kommitsehhist. Veel nädala alguses oli ettevõtte esindaja Velleste töötajatele lubanud, et tuleb kohtumisele ja klaarib töötajatega saamata jäänud palgad ära, kuid kohale mees eile ei ilmunud.

Töötajad ootasid Velleste väljailmumist poolteist tundi, üritasid teda ka telefonitsi tabada, mis aga ei õnnestunud. Poolteist tundi pärast lepitud kohtumisaega teatas Urmas Velleste töötajaile telefonitsi, et ta ei ole üleüldse Saaremaal ning lubas edasi suhelda meili teel. Miks ta kokkulepitud kohtumisele ei ilmunud, Velleste ei põhjendanud.
Eile sai osa endisi töötajaid kohalikust töövaidluskomisjonist kätte otsused augusti- ja septembrikuu saamata jäänud palkade kohta. Otsused on saadetud ka Viru Kaubandusele.

Ühe töötaja sõnul nõutakse otsusega tööandjalt palgad välja, kuid Velleste on lubanud kõik sellised otsused edasi kaevata. Sama rõhutas ta korduvalt ka eelmisel nädalal Oma Saarega suheldes.
Töövaidluskomisjonis ei ole veel arutatud aga töötajate töölepingu lõpetamise küsimusi. Nimelt kurtsid Oma Saarega rääkinud mitme kuu palgast ilma jäänud kommitsehhi töötajad, et Velleste ei ole nende lahkumisavaldustele alla kirjutanud ning tehniliselt on nende töölepingud lõpetamata.

See aga tähendab, et ehkki kommitsehh ei tööta ja palgad on endiselt saamata, ei saa lahkumisavalduse sisse andnud töölised end töötukassas arvele võtta. Et seda teha, on vaja töövaidluskomisjoni vastavat otsust, mida töötajad ootavad nüüd lähinädalatel.
Töötajate kaebused Viru Kaubanduse vastu jõudsid töövaidluskomisjoni juba suve hakul, kui Nasva Pagari ruumides kommitootmine veel alanudki polnud. Esialgu katsetati seal küpsisetootmist, aga ka need töötajad ei saanud lubatud palka.

Oma Saar kirjutas eelmisel nädalal, et Viru Kaubandusel on Saaremaal ka arvete maksmisega probleeme olnud. OS-i andmeil on Velleste esindatud firma võlgu ka firmale Welcomest, kes valmistas ettevõttele äsja avatud Maxima kaupluse jaoks kommileti, kuid 15 000 krooni jäi ettevõttel selle eest saamata. Kommimüük lõpetati letis paraku üsna kiirelt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 221 korda, sh täna 1)