Südantsoojendav kohtumine võluvate daamidega keskraamatukogus

Südantsoojendav kohtumine võluvate daamidega keskraamatukogus

MUHUMUSTRILISED KOTID SAAREMAA RAAMATUTEGA: Maakonna keskraamatukogu direktor Anu Vahter (paremal) kinkis Erika Salumäele (pildil) ja raamatu autorile Ene Veiksaarele muhumustrilised kotid Saaremaa raamatutega.

“Niisugust südantsoojendavat kohtumist pole meie majas enam ammugi olnud!” oli Saare maakonna keskraamatukogu töötaja Maiu Paju 20. oktoobri õhtul pärast kohtumist kahekordse olümpiavõitja Erika Salumäe ja temast raamatu kirjutanud Ene Veiksaarega vaimustuses.

Südantsoojendava tunde ja raamatuga, milles olümpiavõitja ja raamatu autori autogrammid, alustas raamatukogu lugemissaalist koduteed mitukümmend spordi- ja kirjandussõpra, Erika Salumäe talendi austajat. Paljud fännid ei varjanud rõõmu, öeldes, et nad on oma iidoliga kohtumise üle üliõnnelikud. Meenutati sedagi, kuidas üks või teine oli kaasmaalase olümpiavõidule kaasa elanud, kuidas seda tähistanud, mida selleks konkreetselt teinud.

Enne raamatu esitlemist jälgisid huvilised hiirvaikselt videokaadreid Erika Salumäe olümpiastartidest ja olümpiavõitja vastuvõtmisest Tallinnas.
“Jääda ellu” annab värvika pildi keerulise elukäiguga tütarlapse sirgumisest, kuulsa sportlase armumistest ja lahkuminekutest, Salumäe tulekust poliitikasse, tema osalemisest saates “Tantsud tähtedega” jne, jne.
“Kas te olete loodusega sinasõber?” küsis olümpiavõitjalt veteranajakirjanik Enda Naaber.

“Väga. Minu jaoks on puud tähtsad. Võistluste ajal oli mul vaja minna puu juurde, võtta jalad paljaks ja panna selg vastu puud. Ma sain sellest energiat,” rääkis Erika Salumäe.
Saarlastest raamatusõbrad tundsid huvi väga paljude asjade vastu, alustades treeningkoormustest ja lõpetades jalgrattamarkidega. Kõik küsijad said ammendava vastuse.
Erika Salumäe ja Ene Veiksaar käisid külas ka Orissaare gümnaasiumis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)