Kairi Saar on tänavune hotellide ja restoranide liidu stipendiaat (4)

Kairi Saar on tänavune hotellide ja restoranide liidu stipendiaat

PROOVITÖÖ: Eile valmistas Kairi Saar Kuressaare ametikooli õppeköögis toite, millega ta astub võistlustulle Eesti kokaeriala õpilaste tähtsaimal jõukatsumisel Noorkokk 2009. Pearoaks kasutas Kairi veise sisefileed ja saba, magustoiduks tegi mannast kooki.

Kuressaare ametikooli neljanda kursuse kokaõpilane Kairi Saar pälvis Eesti hotellide ja restoranide liidu (EHRL) 2000-kroonise stipendiumi, mis antakse üle 4. novembril Tallinna toidumessil. Kairi ise võistleb samal päeval messi raames toimuva võistluse Noorkokk 2009 finaalis.

Kuressaare ametikooli kokaeriala juhtõpetaja Õile
Aavik rääkis Oma Saarele, et Kairi Saar on igati positiivne tüdruk, kes õpib hästi ja on ka erialaselt väga tubli, ning seetõttu esitaski ametikool just tema EHRL-i stipendiumi kandidaadiks.

EHRL-i liikmeskoolide õpilastele kord aastas määratava stipendiumi pälvinud Kairi rääkis, et tuli ametikooli õppima pärast Kuressaare põhikooli lõpetamist. Kokaõpingute juures peab ta kõige huvitavamaks õppeköögis toimetamist ja toiduvalmistamist, erialaained olevat aga raskemad. Noorkoka lemmikud on soolased toidud. “Kõige rohkem meeldib mulle teha erinevaid lihatoite, aga ka kartulist püreed ja teisi roogasid,” mainis Kairi Saar, kes oma sõnul proovib kodus pidevalt midagi uut valmistada. “Katsetan ise, kokaraamatutes ei tuhni,” sõnas ta.

Võistlemise suhtes on ametikooli kokaõpilasel kahetised tunded – meeldib ja ei meeldi ka. Kairi sõnul on võistlustel suur pinge, mistõttu valmistatav toit võib untsu minna. “Aga samas on pärast võistlust väga hea meel, et ma olen seal käinud,” rääkis 4. novembril Noorkokk 2009 finaalis osalev ametikooli õpilane. Tallinnas toimuval võistlusel loodab Kairi Saar kolme parema hulka tulla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 151 korda, sh täna 1)