Olukord maakonna kinnisvaraturul on stabiliseerunud (2)

Olukord maakonna kinnisvaraturul on stabiliseerunud

 

Maa-ameti kolmanda kvartali kinnisvaratehingute statistika näitab, et mullusega võrreldes on langus maakonna kinnisvaraturul peatunud. Kahel viimasel kuul on kinnisvaratehingute koguväärtus koguni mõnevõrra tõusnud.

Kui käesoleva aasta esimeses ja teises kvartalis langes Saare maakonnas sooritatud kinnisvaratehingute koguväärtus möödunud aastaga võrreldes enam kui 52%, siis kolmandas kvartalis oli tagasiminek vaid 5,4%.

Samas näitab kuude statistika, et augustis ja septembris on maakonnas sooritatud kinnisvaratehingute koguväärtuse langus asendunud isegi tõusuga. Nii näiteks sooritati 2008. aasta augustis Saaremaal ja Muhus kinnisvaratehinguid koguväärtuses 34,5 miljonit krooni, käesoleva aasta samal perioodil aga 37, 4 miljoni krooni eest, seega on kasv enam kui 8%. Septembris on kinnisvaratehingute koguväärtus mullusega võrreldes kasvanud aga ligi 12%.

LVM kinnisvarabüroo Kuressaare kontori juhataja Heidi Puppart kinnitas, et vähemalt praegu tundub küll, et olukord on kinnisvaraturul stabiliseeruma hakanud. “Hinnad on all ja müüvad vaid need, kel selleks pakiline vajadus on,” rääkis ta.

Vastates küsimusele, kas praegune olukord on vaid ajutine nähtus või on tõepoolest tegu pöördega paremuse poole, sõnas Puppart, et järeldusi on veel vara teha. “Ees on sügis- ja talveperiood, mil aktiivsus Saaremaa kinnisvaraturul on läbi aastate olnud madalseisus,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)