Linnas võim jagatud (15)

Linnas võim jagatud

LIITU SÕLMIMAS: Erik Keerberg (vasakult), Jaanis Prii, Urve Tiidus ja Toomas Takkis kirjutasid eile hommikul alla koostööleppele.

Eile hommikul allkirjastatud kavatsuste protokolli kohaselt võtab linnavolikogus juhtohjad Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kolmikliit.

Reformierakonna kätte jäävad linnapea, volikogu esimehe, hariduse ja kultuuri ning majanduse ala abilinnapea, volikogu rahandus-, ehitus- ja keskkonna- ning kultuurikomisjoni esimehe kohad.

IRL saab endale volikogu aseesimehe, sotsiaalhoolekande ja noorsootöö abilinnapea, arenguosakonna juhataja, volikogu haridus- ja kodanikukomisjoni esimehe ametipostid. Sotsiaaldemokraatidele jääb volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe koht.
Revisjonikomisjoni esimehe kohta pakutakse tavapäraselt Keskerakonnale. 

Skeemid volikogus

Pärast protokolli allakirjutamist ütles Urve Tiidus, et kandidaat volikogu esimehe kohale on Erik Keerberg, kes osales ka protokolli allakirjutamisel. Huvitavaks teeb asja see, et Keerberg ei ole isegi veel ametlikult volikogu liige ning saab asendusliikmena sisse alles siis, kui kolm praegust volikoguliiget või võimalikku asendusliiget eest ära lähevad. Linnasekretär Mati Leisi sõnul ei olnud talle eilse seisuga laekunud veel ühtegi sellesisulist avaldust. Siiski on praktiliselt kindel, et volikogust lahkuvad Urve Tiidus ja Kalle Koov.

Senine volikogu esimees, IRL-i kuuluv Toomas Takkis märkis, et rohkem kui volikogu esimehe kohast (mida IRL endale läbirääkimistel jätkuvalt soovis – toim), on nad väga huvitatud linna heakäekäigust. Takkis lisas, et tema arvates on Erik Keerberg parim mees, kui Reformierakonna võimalikke kandidaate vaadata.

Kes millise koha saab, pole veel teada

Peale Erik Keerbergi ei nimetatud eile veel ühtki teist võimalikku pretendenti vakantsetele ametikohtadele.
Vaid praegune hariduse abilinnapea Argo Kirss ütles, et tema on huvitatud linnavalitsuses jätkamisest ja konkureerib kindlasti IRL-i ainsale abilinnapea kohale. Lõpliku kinnituse annab Kirsi sõnul siiski IRL-i juhatus.
Oma Saarele teadaolevalt pakuti hariduse ja kultuuri abilinnapea kohta senisele volikogu hariduskomisjoni juhile Piret Pihelile.

Oma senisel kohal peaks jätkama ka Kalle Koov. Praeguselt ametikohalt peaks seega lahkuma Urmas Sepp, kuna struktuurimuudatused näevad senise nelja abilinnapea asemel ette kolme. Lisaks üks arenguosakonna juhataja, kes kuulub samuti linnavalitsuse koosseisu.
Sellise ametikoha loomisega täitis Reformierakond Urve Tiiduse kinnitusel ühe valimislubaduse, mis nägi ette abilinnapeade arvu vähendamist. Sisuliselt muudeti lihtsalt üks abilinnapea koht osakonnajuhataja kohaks Koht on jätkuvalt poliitiline ja kuulub IRL-le.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)