Juhtkiri: Kes hoiatab poolakaid? (4)

Juhtkiri: Kes hoiatab poolakaid?

 

Niipalju siis neist lehmakommidest. Tuli mees suure lauluga, lubas teha vägevat asja, anda tööd mitmekümnele töötajale mitmes vahetuses, kuid lõpuks vahetusid vaid töötajad, kellele palka ei makstud.

Segadused Lehmakesega algasid hetkest, mil tootja siia tuli – küll vaieldi tootmishoone omanikega, küll seletati tervisekaitsjatega, kuid esialgu lubatud tootmise alustamise ajal hõljus tehases kommilõhna asemel tühi õhk, nagu nüüdki. Tühipaljas õhk laiutab peale töötajate rahakottide nüüd ka mitme ettevõtja raamatupidamises – kommitootja nime kõrval.

Kahju on kõigist, kellele raskel ajal suuri lubadusi anti. Ka kõige kalkuleerivamal inimesel on raske raskel ajal mitte haarata väiksemastki lootuskiirest, liiati kui jutt veel usutav tundub. Ehk saab natukegi raha oma töö ja teenuse eest! Nagu näha, mitte kõik ja alati. Peaks vist poolakaid hoiatama. Kuidas öelda poola keeles: “Ettevaatust, ohtlik tüüp!”?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)