Eesti asjur Afganistanis kohtus kodulinna õpilastega

Eesti asjur Afganistanis, saarlane Tanel Sepp käis sel nädalal kohtumas Kuressaare mõlema gümnaasiumi õpilastega, tutvustades neile oma tööd ja olukorda Afganistanis.

Eriti palju elevust tekitas õpilastes lugu hiljutisest plahvatusest Kabulis, mille tagajärjel purunes ka enamik Eesti erimissiooni akendest. Plahvatus toimus India saatkonna juures, ligikaudu 200 meetri kaugusel missioonist ning selles hukkus 17 ja sai vigastada umbes 80 inimest. Tanel Sepp jäi plahvatusest puutumata, vaid tuba oli kilde täis.

“Sellised kurvad sündmused on kahjuks Kabulis elamise reaalsus – kunagi ei tea täpselt, millal või mis juhtuda võib,” kirjutas Eesti esindaja vahetult pärast sündmust oma ametlikul veebilehel blog.vm.ee.
“Kas pole see samuti kurb, kui inimesed on niivõrd harjunud juba pommiplahvatustega, et peatselt pärast selle juhtumist läheb kõik edasi nagu tavaliselt. Samas muidugi elu peab edasi minema ja teatud mõttes näitab see siinsete inimeste tugevust.”

Asjur rääkis õpilastele põhiliselt oma tegemistest ehk Eestiga seotud arengukoostöö projektidest tervishoiu ja raamatute kirjastamise valdkonnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)