Saarlasest muusikaõppejõu Kristo Käo projekt laieneb välisturgudele (1)

Eesti muusika- ja teatriakadeemia muusikaõppejõud Kristo Käo, kes on projekti kitarrikool.eu asutaja ja metoodika autor, on laiendamas tegevusvälja, sisenedes Põhjamaade turule ingliskeelse kitarriõpiku ja netikooli komplektiga “Guitar School – the Key to the Practical Guitar Playing”.

Sel nädalal esitleb Kitarrikool OÜ kahe aasta jooksul Eestis testitud õppesüsteemi Helsingi muusikamessil laiemale avalikkusele. 
Kristo Käo sõnul vajab alustav iseõppija nii muusikas kui muudeski valdkondades hariduslikus mõttes täiesti eraldi lähenemist.

“Sellele sihtrühmale on loodud kõige rohkem õpikuid ja paljud autorid on taibanud, et oluline on esimene redelipulk võimalikult madalale tuua, et iseõppija sellest kinni haarama ulataks. Kuid on veel teinegi aspekt, mida teadvustatakse vähem – algaja iseõppija võib küll esimesest redelipulgast kinni haarata, aga ta vajab alguses pidevalt kinnitust, et ronib üldse õigel redelil,” selgitas Kristo Käo.

Kui tavaline õpiku või elektroonilise õppematerjali formaat võimaldab infol liikuda ainult ühes suunas, siis Kitarrikooli süsteemi järgi õppides liigub info mitu korda õppijalt õpetajani ja tagasi.
Eestis õppis kitarrikool.eu mudeli järgi kaheaastase testperioodi jooksul üle 3500 inimese. Õpiku ja netikooli kombinatsioon on end tõestanud tõhusa õppimisviisina ja see meetod lahendab mitmed iseõppimisega seotud probleemid, kuna sisaldab inimlikku tagasisidet õpetajalt.

Loodud õppesüsteem on seotud haridustehnoloogia alase uurimistööga Tartu ülikooli juures ja teadaolevalt ei ole sellist mudelit muusikahariduses varem kasutatud. 
Helsingi muusikamessil osalemisega alustab Kitarrikool OÜ oma õppesüsteemi turustamist Skandinaavias ja liigub edasi Suurbritannia turule.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)