Juhtkiri: Tippspetsialistid pedagoogidele abiks

Juhtkiri: Tippspetsialistid pedagoogidele abiks

 

Programm “Tagasi kooli” on üks tubli ettevõtmine. Kust see noor inimene ikka paremat teavet saab kui mitte tippspetsialisti käest. Räägitakse ju kõikjal, kuidas lapseohtu inimene ei oska tembutades tihti ohtu tajuda, sest arvatakse end ju nalja tegevat. On esinenud juhtumeid, kus hiljem saab kibedaid pisaraid valatud, sest kavandatu kasvas naljategijail üle pea.

Kui enamik lapsevanemaid oskab küll hoiatada kõiksugu koerustükkide toimepanemise eest, siis sellega, mida võib kaasa tuua internetikeskkonnas tehtud hiireklõps, kursis alati ei olda. Võõra dokumendi kasutamise tagajärgedest on rohkem rääkima hakatud, aga internetiavarustes tuleb juurde üha uusi võimalusi, kuidas mingi pettuse ohvriks sattuda või iseendale tahtmatult piinlik olukord tekitada.

Toimetus arvab, et paljudel elualadel võiks sellistesse programmidesse kaasata õpilasi koos vanematega, sest tänapäeva pidevalt uuenevas maailmas ei oska isad-emadki kõiki ohte näha ja noori ette hoiatada. Elukogemus ju ütleb, et õppida ei ole kunagi hilja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)