SLK uus reisiparvlaev saab viimase lihvi Norras (6)

SLK uus reisiparvlaev saab viimase lihvi Norras

 

Pärast seitsmepäevast merereisi jõudis Saaremaa Laevakompanii uus reisiparvlaev eelmisel nädalal Klaipedast Norrasse BLRT-Fiskerstrand laevaehitustehasesse, kus tehakse laeva elektritööd ning paigaldatakse seadmestik ja sisustus.

SLK juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul kulges valmiva reisiparvlaeva teekond BLRT Grupi Klaipeda laevatehasest Norra läänerannikul asuvasse Fiskerstrandi tõrgeteta. Laeva sõidutas Norrasse Saksa lipu all sõitev suur avamerepuksiir.
Tõnis Rihvk rääkis, et uue reisiparvlaeva korpus on valmis ning peamasinad ja sõuajamid paigas. Laev kannab ka juba SLK laevastiku sinivalget värvikuube.

Laevale tulevad avar reisijateala, sealhulgas kohvik-bistroo, baar, kauplus ja päikesetekid, sõidukite tarvis kaks autotekki. Sisustuse saab uus reisilaev hoolikalt kavandatud sisekujunduse alusel samuti Norras.
“Sisekujunduses oli meiepoolne kindel soov kasutada kõigil kolmel uuel laeval Eesti saarte värve. Nii tuleb üks parvlaev Muhu, üks Saaremaa ja üks Hiiumaa värvides. Esimene laev, mis praegu Norras valmimas, hakkabki kandma Muhu toone, mis valdavalt ühtivad ka Eesti rahvuslike värvitoonidega,” kirjeldas Rihvk.

Reisiparvlaev peaks lõplikult valmima jaanuari alguses, seejärel viiakse meeskonnale laeval läbi kursused, tehakse süsteemide ja käiguomaduste testimised ning vormistatakse vajalikud dokumendid. Väinamerele peaks laev jõudma jaanuari lõpus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)