Noored tahavad luua Kuressaare kodanikuportaali (3)

Kuressaare linna noortel on plaanis luua seni puuduv peamiselt Kuressaare linna, aga ka ülejäänud Saare maakonda hõlmav internetiportaal. Lisaks infokogumisele oleks portaali eesmärgiks ka kodanikualgatuse ja linnaelanike kaasarääkimise võimaluse suurendamine.

“Põhimõtteliselt on esimene mustandsüsteem juba olemas,” märkis kodanikualgatuse korras asja vedav Taavi Rauniste, kel tekkis paari sõbraga säärane idee juba siis, kui ta oli Kuressaare noortekogu liige. “Meil puudub ka korralik noorteportaal,” lisas Rauniste.

Loodava portaali sisu oleks linna elanikele informatsiooni andmine, linnauudised ja maakonna lehtede uudised. Kindlasti peaks portaalis olema ka avalik foorum. “Ei tule lihtsalt foorum, kuhu keegi ei viitsi midagi postitada ja kus keegi sinu küsimusele ei vasta,” kinnitas Rauniste. “Paneme rõhku interaktiivsusele ja kaasarääkimise võimalusele. Meie eesmärgiks on kaasata kodanikke avalikesse aruteludesse.” Võimaluse korral kaasataks ka erinevaid spetsialiste, kes kodanikele probleeme selgitavad ja nende küsimustele vastavad.

Praegu on Kuressaare linnal informeerimise jaoks linnavalitsuse internetileht, mille kohta on aga korduvalt öeldud, et seda on keeruline kasutada. Rauniste kinnitusel tuleks uus veebikeskkond lihtsa ja mugava ülesehitusega ning oleks arusaadav nii noorele kui ka vanale kasutajale.

Rõhku ei pandaks vaid kodanike vajadustele, vaid kaasataks ka ettevõtteid, kes Kuressaares tegutsevad, mis teeks lihtsamaks mitmesuguste teenuste kättesaamise. “Virtuaalkeskkonna kaudu saab linnakodanik ennast kurssi viia linnas toimuvate kontsertide, kunstinäituste, konverentside ja tähtsündmustega,” loetles Taavi Rauniste.
Kodanikuportaal oleks Rauniste kinnitusel reklaamivaba ja tugineks hea meeskonna tööle.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)