Juhtkiri: Rahvas on kõnelenud (6)

Juhtkiri: Rahvas on kõnelenud

 

Seekord on kõrgema võimu kandja öelnud oma sõna kohalike omavalitsuste valimistel. Paljudes kohtades aga pole veel kõik paigas, sest ülekaalukat võitu ei tähistata mitte igal pool. Kindlasti on valitsemisel jumet ka seal, kus erinevad jõud omavahel kokku lepivad ja koostööd teevad.

Lehitsedes aga valimistulemusi, võib leida ka üsnagi huvitavat. Kui linnas töötav ja paljudele tuntud kojamees paneb häältega ära ametis olevale maavanemale, siis on lugu pikantne. Samas on mitmeid maavanemaid, kes oma tulemusi häbenema ei pea ja kellest ilmselgelt saavad tulevased omavalitsusjuhid. Ka Saare maakonna endine maavanem sai häälteportsu, mis talle au teeb.

Omamoodi nähtus on null häält saanud kandideerijad. Mis küll peaks olema inimese motivatsioon kandideerida, kui ta ise ka enda poolt ei hääleta? Aga huvitavate nähtuste rubriiki saab selle sättida igatahes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)