Nael: Hääletus võib inimkonnale saatuslikuks saada

Homme toimub Saaremaal rahvahääletus ning sel puhul on Naela hääletoimetus kutsunud saarlaste hääletamiskombeid analüüsima kohaliku kõige häälekama asjatundja ja kõigi loomade sõbra härra professor Kosmose.

Mida tähendab rahvahääletus teie jaoks?
Ma ütlen ausalt, minu jaoks on tegemist kauaoodatud ja õndsa päevaga. Seda kaagutamist ja rumaluste külvamist meie oraalses ruumis on olnud ilmselgelt liiga palju ning on viimane aeg, et kõik lõpuks ometi vait jääksid.

Teile tundub, et inimeste hääl kõlab liiga valjult?
Absoluutselt. Ma olen oma mõõtmistega kindlaks teinud, et kui kõik selle aasta jooksul väljahääldatud rumalused, mis meie soojadel kohtadel istuvate poliitikute suust kõlanud on, kokku koguda ja energiaks muuta, saaks selle energiahulgaga kolm talve saarlaste kodusid kütta ja ööpäevaringselt valgustada.

Kas te ei karda, et pühapäevane hääletus võib inimesed ära ehmatada?
See oht on tõesti olemas. Oleme ju harjunud aastaid tohutu lärmi ja inimese häälepaelte toodetud mürakeskkonnas eksisteerima. Kui nüüd homme hommikul kell 8 hääletus maa peale laskub, asetatakse selle tulemusel ohtu nõrgemate indiviidide tervis. Minu katsed Torgu laboris on näidanud, et keskeltläbi 45% inimesi võib homme tabada suur ehmatus ja nõrkus.
On väga tõenäoline, et nendest omakorda kümnendik võib vajada meditsiinilist abi, 5% nendest tabab ootamatu hullusehoog, millest veerand ei toibu iial.

Mida teie kui ekspert siis homme ette võtta soovitate?
Ma arvan, et maavalitsusel tuleks kiiremas korras kokku kutsuda kriisikomisjon, kes omakorda peaks meie meditsiinitöötajaid äärmisele tähelepanelikkusele kutsuma. Halb ei oleks ka varuda patareisid, et raadio abil hoida ühendust piiritaguste ja endiselt häälekate organisatsioonidega.

Mida lihtne inimene teha saab?
Ma olen sellele juba varem mõelnud ja mul on lahendus olemas. Ma ei väida, et see lihtne on, kuid igal inimesel on võimalus end hääletuse kurbade tagajärgede eest kaitsta. Lähen juba täna linna peale jagama flaiereid joonistega, mis õpetavad, kuidas igaüks võib kiirelt valmis ehitada spetsiaalse abivahendi, mis hääletuse rusuvat õudu inimese kõrvadest eemal hoiab.

Mis imevigur see on?
Tegemist on minu patenteeritud spetsiaalse kastiga, mille iga inimene võib endale homme hommikul pähe tõmmata, et kaitsta oma kõrvu, hingamisteid ja aju. Ma nimetan seda hääletuskastiks. Selle spetsiaal-ne ava aitab kasti peas olles suunata õhuvoolusid nii, et suurem hääletusest tulenev surve peaks inimesest ohutult mööduma.

Mis te arvate, kas meie, inimkond, ikka elame selle hirmsa hääletuse homme üle?
Ma ei ole sada protsenti kindel. Selge on see, et kaod on massiivsed, kuid kui üksainuski fertiilses eas paar homme õhtuks veel mõistuse juures on, on lootust ka inimkonnal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)