Sirje Tarvis Orissaare raamatukogust on parim (1)

Sirje Tarvis Orissaare raamatukogust on parim

PARIM: Sirje Tarvis teeb tööd südamega.

Saare maakonna parim maaraamatukoguhoidja on sel aastal Sirje Tarvis Orissaare raamatukogust.

“Ta on hästi tubli olnud juba aastaid,” põhjendas Saare maakonna keskraamatukogu juhataja Anu Vahter. Kolleegide koostatud iseloomustuses kirjeldatakse Sirjet kui tublit töötajat, kes tunneb huvi kõigi erialaste uuenduste vastu. Töökaaslased kiidavad tema tehnilist taipu ja tahtmist asjad endale alati selgeks teha. “Ta on just selline, nagu üks raamatukogutöötaja peab olema, kolleegina on ta ühistes ettevõtmistes alati kaasalööja ja alati toetav. Ta on osavõtlik ja hea suhtleja, lugejad usaldavad teda,” on iseloomustuses kirjas.

Sirje Tarvis ise ütles, et seda, et ta on tänavu valitud parimaks maaraamatukoguhoidjaks, sai ta teada Orissaare raamatukogu juhatajalt Eha Trummilt. “Aga ei ole ma teistest parem sugugi. Maaraamatukogu töötajad töötavad oma kogudes üksinda, aga mina töötan kollektiivis ja kõik on meil oma ala parimad. Üks oskab üht ja teine teist, toetus üksteisele on suur. Kui keegi abi küsib ja sa oskad aidata, on rõõm mõlemapoolne,” rääkis ta.

Muhus elav, kuid Orissaares töötav naine tõdes, et tänavune aasta on läinud normaalselt, ikka töötegemise tähe all. “See kõik on nii tavaline. Lugejate teenindamine, fondide korrastamine, ürituste korraldamine – igapäevane raamatukogutöö,” lausus ta. Tarvis lisas, et tema jaoks ei ole vahet, mis tööd teha. “Seda, mida teed, tuleb lihtsalt teha südamega.”

Sirje Tarvis töötab Orissaare raamatukogus 1996. aastast, ta on Eesti raamatukoguhoidjate ühingu liige ja omab raamatukoguhoidja III kutsekvalifikatsiooni. 2008. a sügisest on ta Saare maakonna esindaja maaraamatukogude sektsioonis. Ta on uurinud ja kirja pannud raamatukogu ajalugu ning tegeleb raamatukogude dokumentide arhiveerimise ja säilitamisega.

Kõigi maakondade parimaid maaraamatukoguhoidjaid austatakse 30. oktoobril Avinurmes toimuval maaraamatukoguhoidja päeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)