Maavalitsus peab liinivõrgu muudatusi õnnestunuks (6)

Vaatamata maakonna uut liinivõrku tabanud arvukatele kriitikanooltele leiab Saare maavalitsus, et uus bussiliinivõrk töötab hästi.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik ütles Oma Saarele, et vaadates augusti ja septembri piletimüügiandmeid on selge, et Saare maakonna bussiliinivõrk töötab hästi. Ehkki sõidetavate liinikilomeetrite arv on võrreldes vana liinivõrguga 25% võrra vähenenud ning ka rahvaarv maakonnas on 300 inimese võrra vähenenud, on reisijate arv septembris sisuliselt sama, mis eelmise aasta septembris.

“Seega võib öelda, et protsentuaalselt on bussikasutajate arv kasvanud ja uus liinivõrk vähemalt 30% efektiivsem kui vana ning sellega on maksumaksja raha kasutatud säästlikumalt ja efektiivsemalt,” lausus Männik.
1. novembrist ootavad maakonna liinivõrku taas kord ees muudatused, mis tuginevad ligemale 50-le kogu maakonnast laekunud ettepanekule. “Ettepanekud olid sisukad, nendega kaasnes alati selgitus, kellele ja miks mingit muudatust vaja oleks, samuti inimeste arv, kes vastavat muudatust vajavad,” tõdes Männik.

Tulenevalt ettepanekutest muudab maavalitsus osa liinide väljumis- ja saabumisaegu 5–10 minutit, samuti sõiduplaani mõnel liinil (täiendavad peatused). Muudatused jõustuvad 1. novembrist. Nende vormistamisega loodab maavalitsus valmis saada järgmise nädala jooksul, et inimesi muudatustest õigeaegselt teavitada jõutaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)