36. Kolme Päeva jooks: Tõnis Juulik tuli kolmandaks (7)

36. Kolme Päeva jooks: Tõnis Juulik tuli kolmandaks

 

Täna lõppenud 36. Saaremaa Kolme päeva jooksu võitis Taivo Püi, kes oli võidukas kas tänasel etapil. Teine oli Margus Pirksaar ja kolmas parima saarlasena Tõnis Juulik.

16.-18. oktoobril toimunud 36. Saaremaa Kolme Päeva jooksu võitis Taivo Püi, kes oli võidukas kõigil kolmel etapil.

 Püi läbis reedel Kuressaares joostud 10 km ajaga 31.02. Laupäeval Sõrve sääres joostud 16,195 km distantsi läbis Püi ajaga 52.52 ning pühapäeval taas Kuressaares ja selle ümbruses joostud 16. km joostud etapil sai Püi ajaks 52.27. Kolme päevaga läbis Sportkeskus.ee meeskonnas jooksnud Püi maratonidistantsi 42,195 km ajaga 02:16.21.

„Raske oli, hiljuti Birminghamis läbitud poolmaraton on alles sees,“ ütles jooksuürituse võitja peale finišit. Kolm päeva praktiliselt üksinda jooksnud Püi märkis, et võit tuli ilma suurema vaevata. „Kahjuks või õnneks sel aastal konkurente ei olnud. Sain ise paraja tempo valida,“ rääkis juba teist aastat järjest Saaremaa Kolme päeva jooksu võitnud Püi.

Võitjale järgnes Margus Pirksaar Jooksupartnerist, kes oli kõikidel etappidel teine ning lõpetas koguajaga 02:22.44.

Kolmandaks tuli parima saarlasena Tõnis Juulik (KJK Saare) ajaga 02:24.08 kes edestas Ando Õitspuud vaid 9 sekundiga. Kolmel etapil külg külje kõrval jooksnud meeste duelli otsustas Juuliku spurt 400 m enne finišit. “See oli maksimum,” ütles Juulik kogu jooksu kohta.

Oma kohaga oli rahul ka Õitspuu. “Neljas koht pole paha,” märkis Sõrve noormees, lisades, et Juuliku spurdile viimase etapi viimastel meetritel polnud tal midagi vastu panna. “Ma ei ole kunagi lõpusirge mees olnud,” märkis Õitspuu kes enda sõnul läks viimase etapi algust liialt kiirelt jooksma, et Juulikuga viiesekundilist kaotust tasa teha.

Parima naisena lõpetas kolmepäevase jooksu Annika Rihma (OK Põlva Kobras) ajaga 02:48.53

 Meeskondadest oli parim Sportkeskus.ee (Taivo Püi, Toomas Tarm, Kristo Reinsalu ja Henry Uljas) ja naiskondadest 3D BLOND (Annika Rihma, Kerti Einstein ja Janika Ardel). Kokku lõpetas jooksu sel aastal 234 jooksjat 245-st starti asunust.

Paralleelselt toimus ka alla 16-aastastele noortejooks 1/5 põhijooksu distantsidest – 2 km; 3,24 km ja 3,2 km. Kiireim poiss oli Aleksandr Kozinets Sillamäelt ajaga 27.23 ja tüdrukutest võitis Laura Kallas Rakverest ajaga 32.23.

Saaremaa kolme päeva jooks on Saare maakonna üks vanimaid ja suurimaid spordiüritusi. Kolme päeva jooksul läbitakse maratonidistants (10 km; 16,195 km ja 16 km). Joostakse Kuressaare linnas ja selle ümbruses ning Sõrve säärel.

36. korda toimunud Saaremaa kolme päeva jooksu on ainsana kõikidel kordadel läbinud jooksu algataja Tõnu Vaher.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)