Juhtkiri: Aitab jamast (6)

Hädad 5. lasteaia ümber jätkuvad. Vähe sellest, et tööd on veninud, nüüd selgub, et majal pole vundamenti ning hanke võitnud ehitaja arvab, et maja tuleb hoopistükkis maha lammutada.

Uskumatuna tundub, et sellisel majal pole olemas vundamenti. Sama uskumatu tundub see, et kas tõesti ei tea Kuressaare ehitusspetsialistid, et 25 aastat keset linna seisnud majal selline pisike viga küljes on. Veelgi uskumatum on see, et olgugi linnavalitsuse tähelepanu sellele juhitud juba hanke ajal, ei vaevunud linnavalitsus seda kontrollima. Kui maja seisukorra hindamine toimub vaid selle järgi, mida näitab projekt paberil, võiks ju eksperdiks hakata igaüks.

Samas ei ole patust päris puhas ka ehitusfirma ise. Poleks nad töödega venitanud, oleks võidetud nüüd juba väga väärtuslikku aega. Kuidagi uskumatu tundub ka see, et “pisike” viga alles nüüd avastati. Kuidas teised ehitusfirmad teadsid vundamendi puudumisest ja Facio mitte?

Lapsvanemaid see kõik ei huvita. Lastel on 1. septembriks vaja lasteaeda. Vundamendiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)