Olena Voolu kits on endiselt jooksus (10)

Nädal tagasi käisid Kaarma vallaametnikud ja veterinaar Egon Jürisson püüdmas Olena Voolule kuuluvaid kitsi, kes elutsevad juba mitu kuud Kuressaare linna sissesõidutee ümbruses ja Auriga kaubanduskeskuse juures. Üks kits tabati, kuid teine on siiani redus.

Kaarma abivallavanem Kairi Niit ütles, et olukorral püütakse silm peal hoida ning kui kits välja ilmub, kutsutakse ka veterinaar kohale. Abivallavanem on enda sõnul kitsepüüdmisele kulutanud kokku juba kahe tööpäeva jagu tunde.

“Hulkuvate loomade püüdmine on valla töö ning kui keegi seda ei tee, jääb see päris tegemata,” rääkis Niit. “Kuna meil pole vallamajas otseselt kitsepüüdmisametnikku, siis tegeleme sellega jõudumööda.”

Näiteks eilegi sõitis Niit pagenud kitse tegutsemispiirkonnast kaks korda mööda, kuid looma ei märganud kusagil. Põgeneval kitsel näib olevat vaist, mis hoiatab teda veterinaari ja vallaametnike eest. Viimati kutsuti veterinaar välja reedel, aga kui kitse piirama mindi, silkas see kohe metsa peitu.
Niit tunnistas, et pealtnäha näib kits olevat tervise juures ja väga ergas.

Abivallavanemal on hea meel, et on leitud vähemalt üks hea inimene, kes on nõus püütud kitsed oma hoole alla võtma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)