Läbipekstud hääletajalt vabaduse võtnud naine sai trahvi (1)

Mullu suvel tungiti Orissaare vallas kallale hääletajale, anti talle peksa ja võeti ebaseaduslikult vabadus.

Kuressaare kohtumajas sai rahalise karistuse 25-aastane naine, kes tol päeval autoroolis oli, hääletajat peksnud mees on oma kuritegude eest juba reaalselt vangi mõistetud.

Süüdistuse järgi võttis Berit Jõginõlv, kes oli sõiduauto Volkswagen Golf roolis, mullu 15. juulil 19.30 paiku Orissaare vallas Laimjala maanteel auto peale teeservas hääletanud V. S.-i, kes soovis sõita Laimjalga. Laimjala maanteelt Saarekülla keerava tee ristmikul Berit autot hääletaja palvel ei peatanud, vaid sõitis edasi Saarekülla, võttes sellega hääletajalt vabaduse.

Hääletajale oli eelnevalt tekitanud kehavigastusi Volkswagenis kaassõitjana viibinud Aleksandr Jõginõlv, kes tungis kannatanule kallale kohe, kui auto maanteel seisma jäi ning lõi teda korduvalt rusikatega näkku ja jätkas löömist ka autos, tekitades V. S.-le vigastusi. Aleksandrile on nii selle kui ka teiste kuritegude eest mõistetud juba reaalne vanglakaristus.

Autot juhtinud Berit Jõginõlv tunnistati süüdi vabaduse võtmises seadusliku aluseta ja naisele mõisteti rahaline karistus 4500 krooni riigituludesse. Lisaks tuleb tal tasuda sundraha ja riigi õigusabiga seonduvad kulud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)