SEES kutsub algajaid ettevõtjaid mentorklubisse (1)

Et aidata kaasa ettevõtlusega seonduvate probleemide lahendamisele, alustab Saaremaa ettevõtluse edendamise sihtasutus (SEES) sel nädalal algajate ettevõtjate registreerimist mentorklubisse.

SEES-i juhataja Piret Pihel ütles, et mentorklubi on mõeldud neile ettevõtjaile, kes on tegutsenud alla kolme aasta. “Veidi enam kui poole aasta jooksul kavatseme kuus korraldada vähemalt ühe klubiõhtu, kus jagame algajatele ettevõtjatele koolitust,” rääkis Pihel. “Kuid see on vaid kogu ettevõtmise üks pool. Nimelt on meil mõte igale klubiõhtule kutsuda ka edasijõudnud ettevõtjaid, kes jagavad oma kogemusi, näiteks aitavad teha turundusplaane või mingeid muid probleeme lahendada, ja lisaks osalevad üritusel kindlasti ka meie ettevõtluskonsultandid.”

Koolitusteemadest nimetas SEES-i juhataja järgmisi: esinemisoskus ja ärisuhtlus, ajaplaneerimine ja -juhtimine, turundus- ja müügistrateegiad, finantsplaneerimine jmt. Peamiselt kasutatakse kohalikke koolitajaid, kes kõik omavad kogemust planeeritud teemade osas. Iga klubiõhtu käigus lahendatakse vähemalt üks praktiline ülesanne, mille koolitaja on ette valmistanud.

Mentorklubisse registreeritakse maksimaalselt 20 inimest ja nimekiri on kavas kokku panna hiljemalt 2. novembriks. Klubi üritused toimuvad õhtuti töövälisel ajal Arensburgi hotelli konverentsisaalis.
Mentorklubi tegevus läheb maksma umbes 130 000 krooni, millest 99 000 tuleb Ettevõtluse arendamise sihtasutuselt, ülejäänud summa peab leidma kohapealt. Klubi liikmetelt nõutakse vaid sümboolset osalustasu. Piret Piheli sõnul on väike osalustasu mõeldud selleks, et klubisse registreerunud ka kohal käiksid.

SEES-i juhataja märkis veel, et varem on samalaadset klubi korraldatud Tartus, kus ettevõtmine end igati õigustas. Täpsemat teavet mentorklubi kohta saab SEES-ist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)