Ruhnu sai reanimobiili (13)

Ruhnu sai reanimobiili

JÕUDIS SAARELE: Tallinna lastehaigla kingitud kiirabiauto vurab Amalielt maha.

Laupäeval jõudis Ruhnu Tallinna lastehaigla ja Tallinna Lastehaigla Toetusfondi kingitud reanimobiil.

“Kui kiirabiauto laupäeval Ringsu sadamasse jõudis, sõitsin autoga laevalt maha ja andsin kohe sadamas auto võtmed üle kohaliku piirivalvekordoni ülemale Rainer Sosile,” ütles Ruhnu vallavanem Aare Sünter. Vastavalt kokkuleppele hakkavad kiirabiautoga vajadusel sõitma piirivalvurid.
“Loodame, et õnnetusi juhtub saarel väga vähe ning seega tuleb ka autot kasutada võimalikult vähe,” sõnas Aare Sünter.

Tema sõnul on auto rohkem mõeldud selleks, kui on vajadus haiget või kannatanut transportida lamavas asendis. Seni puudus saarel transpordivahend, kuhu kanderaam normaalselt sisse mahtunuks. Viimati viidi kannatanu lennuväljale kanderaamil auto kastis.
Aare Sünter lisas, et Ruhnu elanike ja turistide jaoks suurendab see auto turvatunnet kindlasti: “Iial ei tea, kellega või millal õnnetus juhtub, ning siis võib selline auto osutuda eluliselt tähtsaks.”

Auto anti Ruhnu vallale üle 7. oktoobril Tallinna lastehaigla ees. Sealt tõi vallavanem Aare Sünter auto Munalaiu sadamasse, kust see 10. oktoobril sõitis parvlaeval Amalie Ruhnu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 138 korda, sh täna 1)