Linn väänas elamu kõrvale prügi kuhjanud naisele trahvi (12)

Linn väänas elamu kõrvale prügi kuhjanud naisele trahvi

PRÜGIKOTID AIA TAGA: Heakorraspetsialist Heino Vipi sõnul ei kavatse Kuressaare linnavalitsus ka edaspidi kergekäeliselt anda vabastust korraldatud jäätmeveoga ühinemise kohustusest, sest see kilekotihunnik näitavat eriti ilmekalt ära, kui palju majapidamises prügi tekib.

Kuressaare linnavalitsuse heakorraspetsialist määras rahatrahvi ühele Kuressaare elanikule, kes oli kogu oma olmeprügi suurtesse kilekottidesse toppinud ja elupaiga aia taha hunnikusse tõstnud.

“Ma ei ole ausalt sellist pilti enne näinud,” ütles Oma Saarele heakorraspetsialist Heino Vipp, kes otsustas seekord loobuda rikkuja suunas vaid näpuga viibutamisest ja määrata rahalise karistuse.
Selle suurust Kuressaare linnavalitsus veel ei avalikusta, kuna eelmisel nädalal algatatud väärteomenetluse otsus pole jõustunud. “Summa on piisav,” väitis Heino Vipp.

Omaalgatusliku prügimäe tekitanud kodanikul ja ka tema elukohaks oleva kinnistu omanikul puudub korraldatud jäätmeveoga liitumise leping, mustade kilekottide hunnik näitab aga ilmekalt ära, kui palju ühel leibkonnal prügi ikkagi tekib.
“Kuressaare ei ole erinevalt mõnest teisest omavalitsusest korraldatud jäätmeveoga ühinemise kohustusest vabastust kergekäeliselt andnud ja õigesti teeme – see juhtum näitab, et prügi tekib palju, ja täname õnne, et seda pole veetud kuhugi metsa alla,” rääkis Vipp.

Kokku oli suuri prügikotte 60, igaühes veel omakorda 3–4 kilekotitäit igasugust majapidamises tekkinud olmeprügi, muu hulgas ka pakendeid, mida saaks ära anda tasuta.
“Sellistel puhkudel loodetakse, et asi jääb tõendamise taha. Aga peaaegu alati leiab midagi sellist, kas või siis korduva läbivaatamise käigus, mis konkreetsele inimesele viitab,” märkis Heino Vipp.

Heakorraspetsialisti sõnul lubas prügimäe tekitanud kodanik selle eile päevaks likvideerida ning Vipp kontrollib lubaduse täitmist täna.
Heino Vipi sõnul tuli info talle prügi kohta ühelt järelevalvestruktuurilt: “Saaremaal on alati olnud väga hea koostöö erinevate järelevalveasutuste vahel. Olgu see siis linna heakord või Saaremaa vähkide kaitse.

Konkreetsetel juhtudel tänan politseid hea töö eest,” sõnas Vipp.
Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Tõnu Aus ütles, et mujal maakonnas pole sel aastal suures koguses ebaseadusliku prügisokutamisega probleeme olnud.
Linna juhtumitest meenutas Aus endise lihakombinaadi tagant kevadel avastatud prügimäge, millest osa moodustas mitusada kilo keskkonnaohtlikku kemikaali naftaleeni. Selle osas inspektsioonil menetlus veel käib, kuid reostus on Tõnu Ausi sõnul ära klaaritud.

Oktoobri alguses saatis Kuressaare linnavalitsus aga ettekirjutuse OÜ-le G24S, kes korraldas 5. lasteaia lammutusjäätmete ladestamise ühele Saaremaa piimatööstuse juures asuvale kinnistule. Firma pakkus hiljem lehekuulutuse kaudu kõigile võimalust sealt endale tasuta küttematerjali vedada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)