Saaremaa Ratsaspordiklubi sportlased võistlesid Soomes ja Valgevenes (4)

Soome ühes suuremas ja tuntumas tallikompleksis Ypäjal toimus suur rahvuslik takistussõiduvõistlus, millest Tika talu peremees Kalvar Ige viis osa võtma ponisõitjad Sandra Hintsi ja Eesti tõugu Visky ning Johanna Pitki ja Okey.

Johanna Pitk ja Okey konkureerisid väga edukalt Agrimarket Indoor Poni Grand Prix’s kõrgusel 110 cm, olles üks esikohafavoriite. Puhta sõiduga pääses ümberhüpetele 5 sportlast mitmekümne hulgast, kellest kuni viimse takistuseni suutsid raja veatult läbida vaid Johanna ja Okey.

Paraku oli võistluspinge noore sportlase peas segaduse tekitanud ning viimasena hüpati rajal vale takistust. Dramaatiline lõpp, kuid kogemus seegi – kõrgetasemeliselt võistluselt viies, auhinnaline koht ja unustamatu kogemus täiesti uutes tingimustes.

Sandra Hints ja Visky esinesid samuti stabiilselt – neile kõrgeimas sõidus 17. koht ning samuti meeldejääv kogemus, mille baasilt Eestiski edaspidi kõrget taset näidata.
Kogemuse võrra on rikkam ka SRSK esisõitja Ebbe-Liisa Sõnajalg, kes käis koos mitme teise Eesti takistussõitjaga võistlemas Valgevenes Ratomka ratsakeskuses rahvusvahelise tähtsusega võistlusel.

Hobusel Trooja saavutas Sõnajalg 3. koha 140-cm parkuuris, Pärnal 5. koha 130-cm parkuuris ning sooritas kena (küll mitte poodiumikohta väärt) sõidu ka Grand Prix’ arvestuses.

Hille Hanso

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)