Lühidalt spordist

Algas Tuule Grupi jalgpalliturniir

23. septembril kohtusid 8.–9. klasside võistkonnad Lümanda põhikoolis Tuule Grupi 2009./2010. aasta karikaturniiri esimesel osavõistlusel, mille järel osutus liidriks Saaremaa ühisgümnaasiumi võistkond.

Esimese osavõistluse ainsana ühegi kaotuseta läbinud SÜG-i võistkond võitis viiest mängust neli ja ühe lõpetas viigiga, teenides esikoha ja 13 punkti. Rebimine kohtadele 2.–4. on aga väga tuline, kuna võrdselt kümme punkti on kogunud Kuressaare põhikool, Kuressaare gümnaasium ja Aste põhikool, kuid kuna KPK võitis omavahelistes mängudes nii KG-d kui ka Astet, siis on just nemad hetkel soodsaimal positsioonil.

Punktita jäi esimesel etapil väga noore koosseisuga mänginud Mustjala põhikooli võistkond. Samuti registreerunud, kuid esimesel etapil mitte osalenud Valjala põhikool mängib kõik oma üheksa alagrupimängu teisel osavõistlusel, mis toimub 21. aprillil 2010 Kuressaare vanalinna kooli miniväljakul (puuris).

Esimesel etapil toimus kokku 21 mängu ja löödi 70 väravat. Osales 57 last üheksast koolist.

Miko Pupart

Lümandas mängiti jalgpalli

1. oktoobril selgitasid seitse noormeeste ja kuus neidude võistkonda endi seast parimad, kes esindavad Saaremaad vabariiklikus finaalis. Tasavägiselt kulgenud alagrupimängud toimusid uudse süsteemi järgi, kus võit andis 3, viik 2 ja kaotus 1 punkti. See suurendab konkurentsi ja annab viigile suurema osatähtsuse.

Noormeestest võitsid Kärla noored Kahtla, Muhu ja Lümanda ees. Osalesid veel Aste, Kaarma ja Valjala. Edukaim väravalööja oli Karol Pakkas (3), 2 väravaga järgnesid Tauri Nõgu, Rauno Liitmäe, Sander Leušev. Kokku said “jala valgeks” 14 noormeest ja 11 neidu.

Neidude turniiri võitis Salme, järgnesid Muhu, Lümanda, Kaarma, Kärla ja Kaali. Kolm väravat lõi Helena Kuivjõgi, kaks Stella-Liisa Lõhmus.
Noormeeste finaalis Viljandis mängivad Kärla ja Kahtla noormehed ning Kohilas mängivad Salme ja Muhu neiud.

Urve Vakker

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)