Pealinna meisterkokad tegid ametikoolis koolituse (3)

Pealinna meisterkokad tegid ametikoolis koolituse

PRESIDENDI KOKK: Saaremaa ametivendadele jagab õpetussõnu Indrek Kivisalu.

Üleeile jagasid Kuressaare ametikoolis nii kokkadele kui ka kokandusõpetajatele oma kogemusi ja teadmisi peakokad Rudolf Visnapuu restoranist Dominic ja Indrek Kivisalu vabariigi presidendi kantseleist.

Kuressaare ametikooli täiskasvanute koolituse koordinaatori Ade Toomanni sõnul on täiskasvanud õppija nädala märksõnad innovaatilisus ja loovus. Seda rõhutasid koolitusel ka meisterkokad.

Kuressaare ametikooli toitlustusosakonna juhataja Õile Aavik ütles, et ametikoolil on Indrek Kivisalu ja Rudolf Visnapuuga väga hea koostöö. “Nad on käinud meil kutseeksami komisjonis ning on meie kooli sõbrad,” kiitis ta. Aavik lisas, et peakokad olid seekord valinud hästi huvitavad retseptid, mille järgi üleeile toitu valmistati.

“Jaanalinnuliha, pardifilee, suitsutatud lambafilee. Ma usun, et see koolitus oli igati kasulik,” sõnas ta, lisades, et ametikooli eesmärk ja tahe on teha alati koostööd tööandjatega. Aavik lisas, et säärane koolitus on ka hea võimalus kooli õpetajatel saada uusi kogemusi ja teadmisi, et osata ise õpilastele uusi asju õpetada.

Rudolf Visnapuu ütles, et Õile Aavik oli juba ammu välja pakkunud võimaluse tulla ja rääkida pisut uuematest trendidest, toitude serveerimisest ja kas või kastme tegemisest.
“Sest me oleme käinud väga palju eksamitel ja just need ongi põhilised vead,” lausus Visnapuu. Ta selgitas, et õiget kokka tunneb sellest, kuidas ta suppi keedab ja kuidas kastet teeb. “Supikeetmine on omaette kunst ja kaste ei koosne ainult piimast ja jahust.”

Õpetajad näitasid, kuidas nemad toitu välja paneksid ja koolitajad jagasid omapoolseid mõtteid ja ideid. “Me tulime siia, et oma kogemusi jagada, mitte et vaadata, kuidas siin tase on. Kuressaarde tuleme alati hea meelega, isegi eksamile,” ütles Visnapuu.

Veel räägiti toitude juurde sobivatest Prantsuse veinidest ning prooviti süüa teha maailmas populaarsust koguva molekulaargastronoomia [traditsiooniliste toiduvalmistusviiside muutmine ja laboratooriumidele omaste vahendite kasutamine kokakunstis – toim] tehnoloogiat järgides.

“Keedame ühe püree valmis ja siis teeme sellest hoopis näiteks raviooli. Täna mustsõstrakeedisest kalamarja tegema ei hakka, kuigi see on tänapäeval tõesti võimalik,” ütles Rudolf Visnapuu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)