Juhtkiri: Aitäh, härra minister (12)

Juhtkiri: Aitäh, härra minister

 

Enamikku ministreist ei saa vist enam ammu väga tõsiselt võtta. Juhtub harva, et tubli poliitik on samal ajal ka asjatundlik minister. Tunneb oma teemat ja räägib ka asjast, mitte ei aja suust välja pehmelt öeldes lauslollust. Eile oli Saaremaal külas siseminister Marko Pomerants. Ta on varem olnud sotsiaalminister ja tema luulenurk on ajakirjanduses olnud püsirubriik. Mida rääkis meile siis siseminister Pomerants?

Mis puudutab Saaremaale planeeritud päästemaja, tuleb siin ette mõelda. Soovitaks ministril meelde tuletada, et ette on mõeldud juba ammu-ammu. Muidugi, kui tema tuleb ametisse n-ö poole pealt, siis tuleb temal ka jälle ette mõelda. Meie siin ei taha enam ette mõelda. Me tahame tegusid, et meie turvalisuse eest hoolitsejatel oleks korralik koht, kus tööd teha.

Minister tõdes lakooniliselt, et kui raha pole, siis ei saagi nii turvaline olla. Politseinikke ei ole nii palju ja nad ei jõua igale poole. Lihtne. Minister tuletas veel meelde, et uksi hoiavad kinni lukud, mitte luuad.

Aitäh, härra minister, Oma Saare poolt, me saime siin Saaremaal tänu teie külaskäigule hulgaliselt meie turvatunnet tõstvat infot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)