Veterinaarkeskus: kitsed tuleb Auriga juurest ära viia (18)

Veterinaarkeskus: kitsed tuleb Auriga juurest ära viia

LOOMAPARGI ASUKAS: Varjualuseid veel ei ole, kuid veisel oli seljas soojendustekk.

Saaremaa veterinaarkeskuse juhi Toivo Jürissoni sõnul tuleb loomade omanikul Auriga keskuse juures nädalaid vabalt ringi hulkunud kitsed ära viia.

“Loomaomanik on kohustatud kitsed sealt ära tooma, kui ta selle tegemata jätab, läheb kitsede eest hoolekandmise kohustus üle kohalikule omavalitsusele,” ütles veterinaarkeskuse juhataja Toivo Jürisson. Ta lisas, et omanik ei ole loomade eest piisavalt hoolitsenud, jättes loomad tiheda liiklusega maantee lähedusse ja kaubanduskeskuse parklasse seiklema.

Eelmisel nädalal käis veterinaarkeskuse töötaja Kaarma vallas Muratsis asuva Olena loomapargi olukorraga tutvumas. “Loomade (lambad, kitsed, hobused ja veis) üldised pidamistingimused olid head,” ütles Toivo Jürisson, lisades, et lammastele ja kitsedele on ehitatud varjualused, kuhu nad saavad varjuda halbade ilmastikutingimuste korral. Veisele ja hobustele varjualuseid veel ei ole, kuid veisel oli üle selja soojendustekk.

“Loomad on heas toitumuses ja hästi hooldatud,” rääkis Jürisson. “Enne talve saabumist tuleb omanikul leida võimalused tagada loomadele sobiv mikrokliima ja ruum.”
Veterinaarkeskuse andmetel ei ole loomade pidamise alale seni veel toodud lisasööta. Omaniku sõnade kohaselt on talvevaru olemas, kuid tal ei ole olnud transpordivahendit, et see kohale tuua.

MTÜ Olena Loomapark eestvedaja Olena Vool rääkis, et probleem ringihulkuvate sokkudega ei lõppe enne, kui praegu lageda taeva all viibivatele loomadele ehitatakse soojustatud hooned ja tarandikud.
Olena Voolul on plaanis, et pargi territooriumile tulevad hooned, samuti tahab ta pargi avada laiemale üldsusele. “Lapsed võiksid ju parem veeta oma aja siin pargis loomade eest hoolitsedes, kui tänaval niisama olles,” ütles Vool.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)