Sakla luulepäev tõi kokku noored luulehuvilised (4)

Sakla luulepäev tõi kokku noored luulehuvilised

LUULETUSI HINDAMAS: Esitatud luuletustele andsid hinnangu žüriiliikmed (vasakult) Valjala rahvamaja juhataja Viktor Martel, Orissaare gümnaasiumi õppealajuhataja Signe Söömer ja tuntud luuletaja Contra (kodanikunimega Margus Konnula).

Saarlastest ja mandrinoortest koosneva MTÜ Hea On Olla korraldatud üritus “Sakla luule” tõi kohale nii noori luuletajaid mandrilt kui ka kohalikke loojaid.

Luulepäeva viis läbi vististi igale eestlasele tuttav Contra, kes lisaks oma loomingu deklameerimisele juhatas sisse kaasesinejate Helena Läksi, Ruta Kuke, Kaisa Kuuse, Arnek Grubniku ja Jürgen Oopkauba etteasted. Väljakuulutatud vabal laval said oma sahtlisse kirjutatud värsse ette lugeda ka ülejäänud kohaletulnud uudistajad ja luulearmastajad.

Luulepäeva teises osas “10 minuti luule” pandi aga luuletama kogu publik: kõigil oli võimalus panna etteantud sõnad (Toivo, vasikas, elu, koosolek, klaustrofoobia) 10 minuti jooksul luulevormi. Ebamaiselt mõjus naiselik ja üllatusena kohale saabunud Elo Viiding, kes kandis ette tekste oma viimasest luulekogust.

Vaheajal pakkusid mõnusat olemist kohvi ja koogi kõrvale laulvad õed Ege ja Ade Luts. Järgnes luulepäevast osavõtjate tunnustamine meenetega kohalikelt tootjatelt. Luulepäeva lõpetas Jane Kruusmaa soojusega esitatud laul “Sinu hääl”. Üritusele järgnes Orissaare lähedal Maasi vanas hobusetallis peetud afterparty Kabjaplagin, mis kujutas endast house-muusika ja elava trummi õhtut.

Kuuldavasti lubasid korraldajad luulepäevast sariürituse teha, ja seda erinevais Saaremaa väikekülades, kuhu on
oodata nii noori, alles alustavaid kirjanikuhakatisi kui ka juba endale nime teinud poeete. Kindlasti ei jää pidamata ka õhtune järelpidu, kus plaadikeerutamist saavad hea õnne korral kõik proovida.

Moonika Bondarenko
Tallinnas õppiv luulehuviline tudeng

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 113 korda, sh täna 1)