Laimjala Uitaja sai 10 000 krooni (2)

Ligi aasta väldanud Laimjala valla külade võistlusele tõmmati laupäeval joon alla. Enam kui kahekümnest alast koosneval jõuproovil näitas paremaid tulemusi Asva, Üüvere, Kahtla ja Ranna küla elanikest koosnev võistkond Uitaja – preemiarahaks 10 000 krooni.

Kümne võistkonna vahelises konkurentsis teise koha saanud Nõmmjala esindusse kuulusid Laimjala ja Nõmme küla inimesed, kes võtsid auhinnana vastu 3000 krooni. Kolmanda koha auhinnaraha (2000 krooni) sai Suure Kivi võistkond (Kingli ja Laheküla).
Uitaja üks eestvedajaist, Asva küla vanem Maidu Vallik ütles Oma Saarele, et võidusummast peab jaguma mitme asja jaoks: “Tahame korraldada ühe meeldejääva jõulupeo ja osa rahast kulub äsjavalminud infotahvli juurde uute postkastide soetamiseks.”

Laimjala valla kultuurijuht Mae Nõu kiitis valla kultuuri- ja spordikomisjoni liikmeid, kellest igaüks külade võistluse korraldamisse oma panuse andis. “Hariduskomisjoni esimehe ja kultuuri- ja spordikomisjoni aseesimehe Eha Ennemuisti idee leidis järgijaid. Osalema tulid ka need, kes pole aastaid ühisüritustest osa võtnud. Kui komisjonist eraldi juttu teha, siis nii asjalikku komisjoni pole mul enne olnud. Täitsa kahju, et see aeg läbi saab,” rääkis Mae Nõu.

Jääb vaid loota, et Laimjala valla inimesed valivad asjalikud külaelu edendajad taas volikokku.
Osalejate hinnangul läks võistlus igati korda.
Ääremärkusena ütles Uitaja võistkonna talunikust ankrumees, et külade võistlusest võiks välja kujuneda uus traditsioon kogu valla rahvale.

“Võistlus on huvitav ja vajalik. Seda saaks aga lühema perioodi peale planeerida, rohkem sügistalvisele ajale. Põllumehel on suvel kiired tööd-tegemised käsil,” arutles Maidu Vallik.
Valla kroonika jaoks võttis volikogu kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Taimo Antsaar huvitavamad võistlused videolindile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)