Saaremaa rallile pani end kirja 139 ekipaaži (8)

Eile lõppes osavõtjate registreerimine 42. Saaremaa rallile. Ühtekokku teatas oma osalemissoovist 139 rallipaari Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt, Ukrainast ja Itaaliast.

Ralli direktor Toomas Sepp märkis, et osavõtjate sedavõrd suur hulk teeb rõõmu. Tema sõnul on põhjust heameelt tunda rohkete välisvõistlejate osalemise üle.
Ootuspäraselt avab tänavuse ralli stardirivi ainsana WRC-autol koos Kristo Kraagiga startiv Georg Gross. 2005. aastal Saaremaa teedel võistlejana sportlikus autorallis debüüdi teinud rakverelane on Saaremaa rallil osalenud neljal aastal, kuid ühelgi korral ei ole tal õnnestunud finišisse jõuda.

Kahtlemata jahivad absoluutvõitu N-rühma ralliautol võistlustulle sööstvad saarlased Ott Tänak – Raigo Mõlder Subaru Imprezal. Mullu kodusaarel saarlastele konkurentsi pakkunud Rainer Aus, kes jõudis Saaremaa teedel rallivõiduni kahe aasta eest, asub seekordsel rallil esikohta püüdma rahvusliku rühma autode arvestuses.
Koos Mait Laidveega hooaja viimasel rallietapil osalev Rainer Aus, kes on tänavu võistelnud vaid Rakvere ümbruses peetud Viru rallil, istub taas Lada VFTS-i rooli. “Ladast võtan maksimumi,” lubas Aus.

Kui ainsa saarlasena osaleb neljarattaveoliste N-rühma autode arvestusklassis N4 valitsev rallimeister ja tiitlikaitsja Ott Tänak, siis kõige enam saarlasi asub kodupubliku silme all võistlema just rahvuslikus E-rühmas, kus favoriidina läheb rajale Einar Laipaik.
Saarlastest teevad eelseisval võistlusel rahvuslikus masinaklassis sportralli debüüdi Taavi Piipuu – Alain Sivous ja Margus Reek – Andre Rahumeel. Ühtlasi lõpetavad Fordil ja Ladal startivad noored mehed sõiduautode võistlusrivi. Nende järel stardib esialgsetel andmetel kuus veomasinat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)