Heategevusturg tuleb taas (1)

Viis saarlannat asutasid MTÜ Meelespea ning kavatsevad juba kolmandat aastat korraldada Kuressaares jõulueelse heategevusturu.

“Me oleme seda juba kaks aastat korraldanud, kuid nüüd siis jälle omal käel, ilma Lionsi kõlava nimeta,” räägib Aive Tammsalu, üks heategevusturu algatajaid ja eestvedajaid. “Seekord alustame oktoobris, et mitte jalgu jääda jõulueelsetele askeldustele ja melule.”

Tänavune heategevusturg hakkab asuma Kuressaares Tallinna tänav 9, endistes raamatupoe ja lõngapoe ruumides, sissepääsuga turult. Seda, mis kodudes liigne ja mida keegi kuskil väga vajab, saab tasuta ära anda juba alates 3. oktoobrist. Kaupa võetakse vastu igal oktoobrikuu laupäeval kell 11–14. Turg ise avatakse novembrikuus. Kui kellelgi on tahtmist ja aega töötada heategevusturul müüjana, siis on need inimesed väga oodatud. Ent naised rõhutavad, et see töö on heategevuslik ja palka selle eest ei saa.

Kõik müüki toodav peaks olema eelkõige terve ja korralik. Kogemused näitavad, et lisaks riietele ja jalanõudele lähevad väga hästi kaubaks ka koduelektroonika, majapidamistarbed, raamatud, arvutimängud, plaadid…
“Vanu, augulisi ja väljaveninud riideid me vastu ei võta, rõhutab Piret Juht, sest eelmistel aastatel on neil tulnud taolist rämpsu kottide viisi prügimäele toimetada.

Infot saab edastada aadressil heategu@saarlane.ee või tel 53 320 004.
MTÜ Meelespea moodustanud Aive Tammsalu, Anu Lomp, Piret Juht, Irena Tammesoo ja Sille Alliksaar enesele palka ei maksa, kogu tulu jagatakse välja neile, kel abi tõesti vaja. Praegu on Meelespeal 5 tegevliiget, aga oodatud on kõik, kel huvi ja tahtmist nendega liituda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)