Aasta õpetaja Kai Rannastu läheb haridusministri vastuvõtule (7)

Aasta õpetaja Kai Rannastu läheb haridusministri vastuvõtule

AASTA ÕPETAJA: Aasta õpetaja tiitli pälvis ka Kuressaare ametikooli kutseõpetaja Kai Rannastu. Pilt on tehtud eile hommikul sotsiaal- ja lapsehoolduse tunnis.

Kuressaare ametikooli sotsiaaltöö eriala kutseõpetaja Kai Rannastu pälvis tänavu aasta õpetaja tiitli ainsana ametikooli pedagoogidest. Koos Kai Rannastuga on täna haridusminister Tõnis Lukase vastuvõtule kutsutud ka teine Saaremaal sama tiitli pälvinu, Raili Kaubi Kuressaare gümnaasiumist.

“Olin ikka alguses ehmatanud küll, ma ei teadnud, et mind on kuhugi üldse esitatud,” tunnistas Kai Rannastu Oma Saarele, lisades, et on lihtsalt oma tööd teinud, mõtlemata, et selle eest peaks mingit erilist tunnustust tulema.
“Kai on selle tiitli igati ära teeninud – kes siis veel,” kiitis eile üks endine Rannastu kolleeg, märkides, et Kai on kogu aeg vaikselt ja tõsiselt oma asju ajanud, kuidagi märkamatult on tal läbi saanud üks kool siin ja teine kursus seal.

“Eks me oma rakukesega siin sellised sihikindlad oleme, ajame oma liini, meie töö tulemus on see, et meil on kogu aeg jätkunud õppijaid,” ütles Kai Rannastu, kellest sai sotsiaaltöö õpetaja tema oma sõnul tänu ühele kindlale inimesele.

“Olin olnud väga pikalt lastega kodus, tervelt üheksa aastat, ning saanud elu kõrvalt jälgida. Selle aja jooksul muutus Eesti vabariigis ühiskondlik kord ja hakati ka sotsiaal-alast rohkem rääkima,” avaldas ta. “Meie kooli arendusdirektor Sirje Ellermaa oli see, kes minult küsis, mida ma kavatsen oma eluga peale hakata, ning kui ma ütlesin, et tahaksin sotsiaaltööd edasi õppida, kutsus ta mind esialgu ametikooli sotsiaalhoolduse erialale õppima, kuid kahe nädala pärast otsis mu uuesti üles ja teatas: “Ära tule õppima, tule õpetama!”.”

Sellega oli siiani kodus nelja last kantseldanud Kai Rannastu sõnul asi otsustatud ning üheaegselt õpetamisega asus ta ise ülikoolis õppima.
Lisas ametikooli kutseõpetaja ametile võib Kai Rannastut kohata linnavolikogu sotsiaalkomisjonis, Eesti sotsiaaltöö assotsiatsiooni eetikakomitees, ta on täiskasvanute gümnaasiumi sotsiaalpedagoog ja Saaremaa puuetega inimeste koja rehabilitatsioonimeeskonna liige.

“Olen selline praktiline inimene, kõigist neist ametitest saan midagi tuua ametikooli oma erialale,” märkis Rannastu, lisades, et kutseõpetajana peab ta kindlasti tegema ka praktilist tööd, sest muidu oleks ta teoreetik.
“Ma ei ole Tartus koos abikaasaga ammu käinud,” tunnistas Kai Rannastu, lootes, et ilmataat laupäevaks vahest väga hullu ilma ei anna.

Aga juuksuriaega tal küll kinni pole pandud, ministri vastuvõtule minekuks lubab lihtsalt pea puhtaks pesta ja puhtad riided selga panna. “Olen selline, nagu olen,” ütles Rannastu tagasihoidlikult.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 133 korda, sh täna 1)