Saaremaa ärimees aasta ettevõtja nominentide seas

Saaremaa ärimees aasta ettevõtja nominentide seas

 

Konkursi Aasta Ettevõtja 2009 viie finalisti hulka on pääsenud ka Kaarma vallas tegutseva OÜ Merinvest omanik ja juhatuse esimees Enn Meri (fotol).

Eilne Ärileht kirjutas, et üksnes emotsioonide pärast oma ettevõtte Rootsist Saaremaale toonud Meri on väga laia haardega – väikeses Mullutu külas valmistab ta kummist detaile kogu Euroopa autotööstusele. 
Eesti ärikliima miinusteks peab Saaremaa ettevõtja aga “statistikaameti plära, keerulisi töölepinguid ning eestlaste viletsat keelteoskust”.

Praegusesse majandussituatsiooni suhtub Meri vägagi optimistlikult, sest Eesti töötlevas tööstuses on head märgid juba näha. Samas on ettevõtja sõnul mõnes meie majandussektoris lisaks maailmakriisile ka kodus keedetud probleemid.

“Kinnisvaras toimus väga loll pidu laenatud raha eest, mida valitsus ja keskpank oleks saanud pidurdada, pannes pankadele likviidsuse kvoodi,” selgitas Meri oma mõtet. Ning jätkas: “Seda laadi lollust olen ma näinud Rootsis 1990. aastate alguses, kui pangad suure hurraaga kinnisvara peale raha välja jagasid. Need, kes Rootsis selle jama korraldasid, poleks Eestis sedasama teinud. Kuid kahjuks on nad kõik vallandatud ja uued vennad pole teiste lollustest õppinud.”

Kuidas on aga võimalik, et ajal, mil maailma autotööstus vallandas kümneid tuhandeid töölisi, pole Merinvest kedagi koondanud? “Kümme-viisteist inimest läks vabatahtlikult ära ja kedagi me koondanud pole. Püüan inimesi hoida,” on Enn Meri vastanud. Merinvesti töötajate brutopalk ulatub praegu 8000 kroonist 14 000 kroonini kuus.

Tõsi, aasta alguses töötas ettevõte lühendatud tööajaga ja 60-protsendilise töötasuga, siis aga hakkas tööd juurde tulema ja nüüd tehakse isegi ületunde. “Meie inimesed on leplikud ja paindlikud, peaasi, et tööd on,” kinnitas ettevõtja.
Eesti aasta ettevõtja kuulutatakse välja 5. novembril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)