“Põlevad piirid” homme ja ülehomme Kuressaares

“Põlevad piirid” homme ja ülehomme Kuressaares

 

Filmimees Juhan Aare tutvustab homme kell 12.45 Kuressaare ametikoolis ja kell 17 Kuressaare kultuurikeskuses oma uut ajaloolist filmi “Põlevad piirid”, mis esilinastus ETV-s 23. augustil. Ülehomme kell 13 näidatakse filmi Kuressaare gümnaasiumis. “Põlevad piirid” toob vaatajaini kahe dokumendi – Tartu rahulepingu ja MRP salaprotokollide – mõju Eesti rahvale ja riigile.

Filmis selgitatakse Lenini seoseid Saksa keisri Wilhelm II-ga ja kirjeldatakse Stalini Euroopa vallutamise plaane, samuti tsiteeritakse Stalini ja Hitleri kirjavahetust. Filmis esinevad endised presidendid Lech Walesa ja Arnold Rüütel. Eesti Kultuurfilm OÜ juhataja Juhan Aare, kelle käe all on valminud ka dokfilm “Eestlased Kremlis”, on nõus vastama saarlastest filmihuviliste küsimustele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)