Linnavolikogu taunib muuseumireformi

Kuressaare linnavolikogu saatis kultuurikomisjoni ettepanekul kultuuriministrile muuseumireformi teemalise pöördumise.

Kirjas märgitakse, et Kuressaares tuntakse tõsist muret selle üle, milline saab reformi valguses olema Saaremaa muuseumi saatus, mis on oluline ja hästi toimiv kohalik kultuuri- ja ajalookeskus ning linna suurim turismiobjekt.

Sellest lähtuvalt ei näe linnavolikogu mingit vajadust uue süsteemi järgi, mis koondaks kõik muuseumid üheks suureks Eesti Maamuuseumiks.
“Kavandatav reform tundub olevat ainult reform reformi pärast, mis lõhub tegutseva süsteemi ega anna mitte mingisugust rahalist kokkuhoidu,” öeldakse teravatoonilises pöördumises, märkides, et reformi läbiviimisele ei ole eelnenud piisavat analüüsi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)