Eetikakomisjon arutles Kahni portree üle (3)

Kuressaare linnavolikogu eetikakomisjon osutas oma möödunud istungil tähelepanu asjaolule, et raekojas asuv Louis Kahni portree ei sobi sinna, sest Kahnil puudub vahetu side raekojaga.

Arvatavalt Saaremaal 1901. aastal sündinud maailmakuulsa arhitekti Louis Kahni portree jõudis raekoja ruumidesse kolm aastat tagasi, kui Kuressaares toimusid Louis Kahni päevad. Volikogu eetikakomisjonis märgiti, et sellised olulised asjad peaks linnavalitsus volikoguga kooskõlastama.

Eetikakomisjoni esimees Bruno Pao põhjendas Kahni portree sobimatust asjaoluga, et Kahn ei ole raekojaga seotud olnud ning pole isegi Saaremaal õppinud ega töötanud. “Ta võiks väga hästi kaunistada raamatukogus ameerika kirjanduse nurka,” arvas Pao.

Volikogu kooskäimiskoha juures võiks tema hinnangul olla eksponeeritud inimesed, kes linna hüvanguks tegusid teinud, näiteks ajaloolised linnajuhid. Selline on tema sõnul ka üldlevinud tava ning kui raekojas käib külalisi, siis uuritakse Kahni portree kohta, arvates, et tegu on kunagise linnapeaga. Külalistele on Pao sõnul väga raske põhjendada, miks Kahni portree volikogu ruumides asub.

Eetikakomisjon tunnistas eetilisest vaatenurgast volikogu ja linnavalitsuse VI koosseisu töö tulemuslikuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)