Prügivedu mandrile peatati jälle (5)

Pärast seda, kui prügikäitlejad ja laevafirma esindajad kolmapäeval vaklade pudenemise probleemi selgeks rääkida suutsid, jõuti mandrile prügi vedada vaid kahel korral, kuni neljapäeva õhtul leiti parvlaevalt taas kümnete viisi vaklu. Prügivedu peatati seepärast reedel järjekordselt.

Väinamere Liinide juht Urmas Treiel ütles, et vaglad ilmusid laevale siis, kui täislastiga prügiauto mandrile suundus. Kusjuures seda juhtus mõlemal reisil. “Ei saa lubada, et laevale, kus ka reisijaid on, midagi maha jääb,” rõhutas Treiel, pidades reisijate all silmas ohtlikke veoseid vedavaid autojuhte. Prügi veeti parvlaeval Harilaid, mis tavareisijaid peale ei võtnud ning kus toitlustamist ei toimu. Sellest hoolimata on raudne reegel, et auto ei tohi endast laevale midagi maha jätta, kinnitas Treiel.

Kolmapäevasel koosistumisel selgitasid prügikäitlejad laevafirmale, milliseid meetmeid on võetud, et vaglaprobleemi vältida. Seejärel lubati prügiautod katsetuse korras taas laevale. “Need meetmed ei toimi,” ütles Treiel eile. “Tahame jälle maha istuda, rääkida asjad selgeks ning näha konkreetseid meetmeid, enne prügi ei veeta.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)