Tallinna ülikool tõi magistriõppe Saaremaale (1)

Tallinna ülikool tõi magistriõppe Saaremaale

TAAS KOOLIPINKI: Eile avanes 16 Saaremaa inimesele haruldane võimalus alustada sotsiaaltöö magistriõpet kodusaarel.

Eile alustas Kuressaares Pargi tänav 5A majas Ülikoolide Keskuses Saaremaal (ÜKS) Tallinna ülikooli rakendusliku sotsiaaltöö magistriõpe. 16 inimesest, kes eile õpinguid alustas, enamik seda oma kinnitusel teinud ei oleks, kui pidanuks minema pealinna.

Tallinnast sõitsid üliõpilastega kohtuma sügissemestri õppejõud ja õppekoordinaatorid eesotsas professor Taimi Tulvaga.
Tallinna ülikooli sotsiaaltöö instituudi professor Taimi Tulva ütles Oma Saarele, et tänu Ülikoolide Keskusele Saaremaal on saarel loodud soodne pinnas ka magistriõppeks. See, et ülikool n-ö koju tuleb, ei ole professor Tulva kinnitusel sugugi tavaline, pigem haruldane.

“Praegu on vaid Rakveres üks selline grupp,” märkis ta, lisades, et Tallinna ülikool kavatseb sotsiaaltöö magistriõppe puhul kasutada kohapealseid praktikakohti ning kaasata siinseid praktikajuhendajaid ja võõrkeeleõpetajaid. “Ääretult oluline on kasutada kohapealset ressurssi,” toonitas ta.

Professor Tulva sõnul ei ole nii suurt tungi sotsiaaltöö erialale veel olnud, kui oli tänavu. “Inimesed näevad, kui palju on probleeme meie koolis, kui palju kodus. Perekonnad lagunevad, kasvab alkoholi- ja narkootikumide tarbimine ning üha enam on vaja koolitatud sotsiaaltöötajaid, aitajaid,” rääkis professor Tulva, lisades, et sotsiaaltöö on muutunud praeguses ühiskonnas perspektiivikaks ning tema ei usu, et need inimesed endale pärast erialast tööd ei leia.

Sotsiaaltöö magistriõpe kestab kaks aastat, mille jooksul kogutakse 120 Euroopa ainepunkti.
Eile taas koolipinki istunud Kuressaare gümnaasiumi kaplan Katrin Keso-Vares oli õnnelik avanenud võimaluse üle taas õppima asuda. “Ma õpin kogu aeg, ega pääsu ju pole,” ütles ta rõõmsalt, lisades, et loodab järgmise kahe aasta jooksul uusi teadmisi saada nii kaplanitöös, erivajadustega inimestega töötamise alal kui ka kirikutöös.

ÜKS-i juhataja Maie Meiuse sõnul andsid sotsiaaltöö magistriõppe saarele toomise idee inimesed, kes aasta tagasi Oma Saares ilmunud üleskutsele reageerisid. “Sotsiaaltööd soovitigi kõige enam,” märkis Meius, öeldes end õnnelik olevat, et paljude soov on nüüd täitunud.

Ta lisas, et kui leidub veel kedagi, kes väga magistriõppesse tulla tahab, saab veel õppegrupiga liituda. “Võimalik on kuulata ka üksikuid teemasid ning saada ainepunkte läbi Tallinna ülikooli avatud ülikooli,” rääkis ta.
16 inimest, kes eile esimest korda kokku said, on Meiuse sõnul küllaltki erinevatelt elualadelt – on sotsiaaltöötajaid, kooli- ja lasteaiapedagooge, haiglatöötajaid jne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)