Kaubik sõitis põdrale otsa (33)

Kaubik sõitis põdrale otsa

 

Põdrale otsa sõitnud kaubikujuht jättis vigastatud looma tee äärde vedelema. Loomast andis keskkonnainspektsioonile teada õnnetust pealt näinud autojuht.

Politsei andmetel juhtus liiklusõnnetus reedel, 18. septembril kell 15.45, kui Tagaverelt Ratla poole sõitvale kaubikule jooksis ette põder. Kaubik sõitis edasi, põder jäi vigastatuna tee äärde põõsastesse. Õnnetusest ja vigastatud loomast teatas kaubiku taga sõitnud ja õnnetust pealt näinud autojuht.

“Inimene teavitas juhtunust politseid ning andis teate vigastatud loomast edasi ka keskkonnainspektsiooni numbrile 1313,” ütles Kuressaare politseijaoskonna infojuht Kristi Mägi. Looma kutsuti hukkama jahimehed.
Kristi Mägi lisas, et õnnetusest teatamata jätmise eest juhti vastutusele võtta ei saa, sest seaduse järgi on teatamise kohustus vaid nende liiklusõnnetuste puhul, kus inimesed vigastada saavad.

Keskkonnainspektsiooni infotelefonile 1313 tuleb helistada siis, kui märkate maanteel hukkunud või vigastatud suurulukit (hunt, karu, ilves, metssiga, punahirv, põder või metskits). Siis võetakse ühendust kohalike jahiseltsidega, kes surnud või vigastatud metslooma teelt ära toimetavad.
Teel hukkunud või vigastatud väikeulukitest tuleb teatada maanteeinfokeskuse telefonil 1510, kust edastatakse info piirkonna teedevalitsusele.

Linna või asula piires sõiduki alla jäänud või muul viisil hukkunud loomadest tuleks teatada kohalikule omavalitsusele, kes tegeleb kohalike heakorraküsimustega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)