UUS! Saaremaa rallisõitjat ootab elu tähtsaim eksam

Homme ja ülehomme on rallimees Ott Tänaku karjääri seni kõige vastutusrikkamad päevad. Austrias toimuvate katsete eduka läbimise korral võib ta saada koha tuleval aastal MM-sarjas osalevas tiimis, kirjutab Postimees Online.

Pool teed ihaldatud töökohani – Pirelli Star Driver tiimi sõitjaks – on Tänakul juba käidud. Juuli viimastel päevadel osales ta Soomes peetud eelvoorus ning pääses koos viie konkurendiga suurde finaali.

Homme pistavad nad rinda veel üheksa konkurendiga. Euroopa valikust pääsevad Pirelli tiimi kaks sõitjat, kokku antakse võimalus MMil osaleda viiele noorele piloodile. Kõik saavad osaleda kuuel etapil.

Austrias toimuv lõppvoor on ülesehituselt sarnane Soomes toimunuga. Esimesel päeval kontrollitakse rallimeeste kehalist treenitust ja suhtlemisoskust, teisel päeval sõidetakse umbes 80 km pikkune miniralli, millest esimene pool asfaldil, teine aga kruusal. 

Tänak ütles, et hinges valitseb kerge ärevus, ent sellest ei tohi lasta ennast häirida. «Oma asjad tuleb rahulikult ära teha,» sõnas ta kindlameelselt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)