Traditsioonide murdmine tõi KG õpetajale tunnustuse

Kuressaare gümnaasiumi õpetaja Ellen Kask pälvis haridus- ja teadusministeeriumi ning sihtasutuse Archimedes korraldatud konkursil “Aasta võõrkeelealane tegu 2009” tunnustuse ja rahalise preemia projekti “Keeleõppetunnid tegevuspaikades ehk Mittetraditsioonilised õppetunnid” eest teemal loovus ja innovaatilisus keeleõppes.

Tunnustuskiri ja preemia antakse kätte 25. septembril Euroopa keeltepäeva üritusel Tallinnas Viru keskuses.
“Mittetraditsioonilised tunnid ongi selleks, et keeleõpet elavdada. Keelt saab igat moodi õppida, aga parem, kui lastel on huvitav ja nad saavad ise kaasa rääkida. Meil ei ole siin praktikat, elame ju provintsis,” ütles Ellen Kask, lisades, et see kõik eeldab eeltööd, tuleb tegeleda teooriaga ja sõnu seletada.

Mittetraditsioonilisi tunde on ta läbi viinud mitmeid aastaid: “Olime Kuressaare lossis, kus õpilased valisid loodusosakonnast endale teema ja valmistasid selle ette. Üks grupp tegi sama autokeskuses, ka metsas oleme käinud ning öise Kuressaare projekt oli vahva. Tuledesäras rääkisime, mis siin on.”
Staažika õpetaja sõnul on kõige vahvamad olnud just kevadised koogitunnid, kus igaüks valis endale retsepti ja siis tutvustas seda vene keeles.

Ellen Kask märkis, et see aasta on üleüldse olnud tore aasta. “Minu lapsed on võitnud vabariigis kahel konkursil, kusjuures üks oli veel eriti vahva,” rääkis õpetaja Kask, selgitades, et õpilased pidid koostama Venemaa Kuldse Ringi linnadest turismimarsruudi.

“Lapsed saatsid töö ära ja siis meid kutsuti Vene saatkonda vastuvõtule, seal oli pidulik osa ja tunnustuskirjade kätteandmine.” Pärisauhinnaks oli aga 20-päevane ekskursioon kõnealustes linnades.
“Teine võidutöö Tiigrihüppe projektis “Nali vene keele tunnis” sai samuti auhinnalise koha,” rääkis õpetaja, kes on vene keelt õpetanud 45 aastat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)