Muhu spordihalli juht sai vallavalitsuselt noomituse (6)

Muhu vallavalitsus karistas Muhu spordihalli juhatajat finantsdistsipliini rikkumise eest käskkirjalise noomitusega.

Ühtlasi nõuab vallavalitsus, et spordihalli juhataja Tiit Uspenski maksaks korvpalliturniirist Muhu Karikas 2009 osa võtnud võistkondadelt kasseeritud osavõtutasu 13 000 krooni valla kassasse.
Tiit Uspenski sõnul pole ta vallavalitsuselt saadud noomitusest veel midagi kuulnud.

“Mis mul öelda on, ma naeran selle peale,” lausus Uspenski, kelle sõnul pole kassas mingit puudujääki. “Kui inimesed ei tea, kuidas plussid-miinused käivad, siis ma ei kommenteeri neid asju,” lisas ta.
Muhu vallavanem Tiit Peedu selgitas, et Uspenskile pannakse süüks spordihalli omatuluga “mustalt” ümberkäimist. Eelarveseaduse järgi võib omatulu arvelt teha kulutusi alles pärast tulu arvelevõtmist valla kassas, Tiit Uspenski jättis aga tulu kassas arvele võtmata.

Muhu spordihallis korraldatud korvpalliturniiril Muhu Karikas 2009 osalenud üheksalt võistkonnalt laekus osavõtutasuna 13 000 kr, mille edasine saatus on jäänud hägusaks.
“Küsimusele, kus raha on, sain Tiit Uspenskilt vastuseks, et ta ostis auhindu, maksis kohtunikele jne. Aga kuludokumente tal selle kohta esitada pole,” rääkis Peedu, kelle sõnul on spordihalli juhataja teadmised finantsküsimuste osas väga halvad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)